В Ужгороді презентували майстерню друку слоганів і гасел за участі угорської мисткині

В Ужгороді презентували майстерню друку слоганів і гасел за участі угорської мисткині
У понеділок, 17 лютого, о 18:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулась презентація воркшопу друку слоганів і гасел „Ваш текст тут”, яка діятиме в рамках проєкту „Бібліотека об’єднує людей” за участі художниці з Угорщини ТюндеМезес.

 

Проєкт „Бібліотека об’єднує людей” спрямований на пошук нових моделей співробітництва між художниками, бібліотеками та спільнотами міста. У рамках проєкту на базі обласної книгозбірні відбудуться три робочі сесій художників, по одному тижню кожна, в основі яких будуть різноманітні дослідженнях, колективна робота, воркшопи і презентації.

Першу майстерню проєкту в Ужгороді вестиме художниця з Угорщини, викладачка, учасниця багатьох персональних і групових виставок Тюнде Мезес. Мисткиня закінчила Академію мистецтв у Штутгарті(Німеччина) і Університет Мистецтв в Будапешті(Угорщина).

Під час презентації першої майстерні ТюндеМезесзазначила: «Сюди я приїхала, щоб передати свої знання. Ідея цього воркшопу полягає у тому, щоб бути активним і спільно у атмосфері спокою та довіри обговорити ідеї. І ми це будемо робити через складання слоганів і слів. Це може виглядати на перший погляд незвично, але насправді це досить легко. Наприкінці у нас буде готова наша спільна виставка».

Майстерня буде цікава широкому колу учасників і має на меті створити безпечне місце, де кожен, незалежно від віку та статі чи будь-якого походження, може провести час разом та поділитися думками.

Воркшоп друку слоганів і гаселрозпочне роботу сьогодні о 13:00 в обласній бібліотеці (зал на 1 поверсі) і працюватиме щодня до п’ятниці, а вже у понеділок, 24 лютого, в бібліотеці відбудеться презентація напрацювань майстерні. Охочі можуть долучатись до творчої майстерні.

Довідка:

Мета проєкту «Бібліотека об’єднує людей» – переосмислення ролі бібліотеки в соціальному житті міста і інформування громадян про те, що їхні потреби можуть формувати цілі і місію цих установ. Проєкт спрямований на розробку нових моделей співробітництва між художниками, бібліотеками та спільнотами міста через експериментування з різними способами залучення людей і привнесення нових тем і програм в бібліотеку. Художники запрошуються для створення нових творів і колективних висловлювань, а також для проведення публічних програм і презентацій.

В Ужгороді проєкт проходитиме на базі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки. Програма складається з трьох робочих сесій художників, по одному тижню кожна, і будується на дослідженнях, колективній роботі, воркшопах і презентаціях. Ми очікуємо художні твори, які будуть переосмислювати роль і місію бібліотеки і залучати до співпраці жителів міста.

В широкому сенсі проєкт адресований громаді Ужгорода, але у фокусі особливої уваги знаходяться люди похилого віку, люди з вадами зору, іноземні громадяни, які проживають в Ужгороді, і представники ЛГБТ спільноти. Ці групи найменш проявлені в публічному просторі міста, а також, серед аудиторії бібліотеки. З цими групами пов’язані незручні, суперечливі і замовчувані в суспільстві теми. Проєкт прагне створити безпечний простір для обговорення таких тем на базі бібліотеки.

Воркшоп "ВАШ ТЕКСТ ТУТ " є частиною проєкту „Бібліотека єднає людей”, що реалізується в рамках програми Tandem Ukraine https://www.tandemforculture.org/programmes/tandem-ukraine/

Організатори проєкту „Бібліотека єднає людей”: Платформа міждисциплінарних практик OpenPlace (Київ, Україна), Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека (Ужгород, Україна), StudioofYoungArtists’ Association (Будапешт, Угорщина).

Євгенія Напуда

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів