На Закарпатті створять онлайн-карту, на яку нанесуть КПП та лікарні для прийому недужих

На Закарпатті створять онлайн-карту, на яку нанесуть КПП та лікарні для прийому недужих
Про це вчора на пресконференції повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров.

 

З її слів, було прийнято рішення про визначення по районах місць обсервації. Інформацію про такі пункти повинні надати Закарпатській ОДА голови районів.

«Ми мусимо подумати над цим питанням, адже пункти пропуску є в багатьох районах області, відповідно, будь-де може виникнути питання про обсервацію недужих, проведення необхідних обстежень», - уточнила Є. Біров.

Вона ще повідомила, що, за пропозицією кабміну, на Закарпатті буде розроблена онлайн-карта з нанесенням КПП та пунктів обсервації, а також закладів охорони здоров’я (екстрені пункти, Закарпатська обласна інфекційна лікарня), куди будуть скеровувати маршрути обсервованих чи людей, які мають ознаки ГРВІ.

Сьогодні під час брифінгу завідувачка відділу ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України Вікторія Тимчик повідомила, що роботу з визначення таких закладів по області вчора вже розпочали і деякі райони подали інформацію. Однак це процес не одного дня: потрібно не лише визначити місця обсервації, але й облаштувати їх – має бути забезпечена ізоляція, умови для проживання, охорона та доставка їжі.

"Наразі в Закарпатській обласній інфекційній лікарні є можливість одномоментного розміщення в обсервацію 24 осіб – це 8 боксів, що вміщують по 3 людини", – повідомив головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

На брифінгу також додали, що за можливості та потреби обсервація може бути і на дому.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів