Ужгород долучиться до Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України»

Ужгород долучиться до Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України»
У четвер, 5 березня, відбулась перша робоча зустріч учасників регіональної акції «З маленького саджанця – зелені Карпати», яка проходить у рамках Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України» – «1 000 000 дерев за 24 години», ініційованого проєктом «Книга рекордів України» та діловим клубом «CEO Club Ukraine». Акція відбудеться 21 березня 2020 року – так Україна приєднається до глобальної ініціативи з висадження 100 000 000 дерев у 100 країнах світу протягом року.

 

Одним з основних організаторів регіональної акції виступає Ужгородський національний університет разом з партнерами: органами обласної влади, місцевого самоврядування, представниками бізнесу, лісових господарств та громадськості. Головними координаторами регіональної акції «З маленького саджанця – зелені Карпати» стали директорка Центру сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич та помічниця ректора УжНУ Крістіна Товт.

До кінця лютого була відкрита реєстраційна платформа проєкту «1 000 000 дерев за 24 години», де бажаючі могли заявити про себе як про волонтерів, співорганізаторів, партнерів, інформаційних партнерів, еко-амбасадорів. Проте долучитись до акції ще можливо.

На сьогоднішній зустрічі учасники визначали локації для посадки дерев, відповідальних за окремі аспекти роботи, інформаційний супровід та піар акцій. Волонтери та представники співорганізаторів мали можливість поділитись своїми ідеями та пропозиціями й обговорити почуте.

Масштабна акція з лісовідтворення стартує вже 21 березня, у Всесвітній день лісу. Для досягнення мети акції лісівники нададуть саджанці, які були вирощені в лісових розсадниках. Лісовідновлювальні заходи проходитимуть не тільки в Ужгороді й Ужгородському районі, а й в усіх районах області. Триватиме акція протягом місяця. Інформація щодо  місць висадки дерев буде опублікована напередодні акції, щоб всі бажаючі мали змогу долучитися.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів