Близько 400 учнів ознайомились з УжНУ під час «Дня відкритих дверей»

Близько 400 учнів ознайомились з УжНУ під час «Дня відкритих дверей»
У середу, 11 березня, в Ужгородському національному університеті відбувся традиційний «День відкритих дверей». Цього разу близько чотирьохсот школярів Мукачівщини та Перечинщини мали можливість ознайомитись з УжНУ, відвідати омріяні факультети, поспілкуватися з керівництвом, викладачами і студентами університету та ближче підійти до вирішення питання, яку ж професію обрати для себе.

 

Розпочався день із загальної зустрічі у великому залі Вченої ради, на яку були запрошені начальниця відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак, головний спеціаліст відділу загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Мукачівської міської ради  Ігор Бігарій, заступниця директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач.

Відкрив зустріч ректор УжНУ Володимир Смоланка: «Дуже радий бачити, що так багато учнів сьогодні завітали до нашого університету. Я завжди трохи хвилююся перед такими заходами зі школярами, адже це ваш перший день у виші, перше враження про нас. Думаю, багато з вас уже знають, де хочуть навчатися. Проте є і такі учні, які ще в роздумах. Раджу вам сьогодні задавати багато питань викладачам і студентам, дізнатись про УжНУ якомога більше. Ще хочу звернути вашу увагу на те, що університет – це не тільки місце,  де здобувають вищу освіту, а й місце, де знаходять справжніх друзів на все життя. З нами ви зможете пізнавати світ, подорожувати, адже університет співпрацює із сотнею закордонних університетів – від вишів Словаччини до вишів США».

Після виступу Володимир Смоланка привітав та вручив подарунки кращим учням, які вибороли  І-ІІІ місця на третьому етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з окремих предметів та другому етапі Малої академії наук.

«УжНУ – наш найкращий університет, який підготував тисячі висококваліфікованих, успішних професіоналів своєї справи. Я також колись закінчила УжНУ і в мене з ним пов’язано чимало незабутніх спогадів» - зазначила у своєму виступі Ольга Барзак. «Ваша майбутня професія обов’язково повинна приносити вам задоволення. Надіюсь, ви всі віднайдете своє покликання, яке також буде приносити і користь нашому краю. Сьогодні у вас є чудова можливість підживити власні мрії і плани на життя» - наголосив Ігор Бігарій.

Проректор Ігор Король детально розповів про підрозділи УжНУ, які школярі мали нагоду сьогодні відвідати: «УжНУ складається з 20 факультетів, Українсько-угорського навчально-наукового інститут, Природничо-гуманітарного фахового коледжу, 114-ти кафедри, 34-ох науково-дослідних інститутів, центрів, лабораторій, 6-ти спеціалізованих рад по захисту дисертацій». Також зосередив увагу учнів на викладацькому колективі, міжнародних можливостях УжНУ, студмістечку, спортивно-оздоровчому комплексі, «Літньому університеті», Лабораторії космічних досліджень та інших родзинках вишу.

Про насичене студентське життя з перших вуст повідав учням голова профкому студентів УжНУ Олександр Баран: «Якщо ви оберете УжНУ на вас чекатимуть безліч цікавих лекцій та практичних занять. Я ж вам хочу розповісти про інший, не менш важливий бік студентського життя – наше дозвілля. Адже є одночасно  і учасником, і організатором студентських заходів. Зокрема, ми щорічно розпочинаємо навчання із святкування «Дня знань», змагаємося талантами на «Студентській осені» та обираємо найчарівнішу та найрозумнішу студентку на «Міс УжНУ».

Також виступили заступник відповідального секретаря приймальної комісії Іванна Стерчо, яка ознайомила учнів із актуальною інформацією щодо нових Правил Прийому до ВОЗ у 2020 році та заступниця директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач, яка розповіла про можливості працевлаштування після отримання диплому Ужгородського національного університету.

Уже традиційно, зустріч завершилася селфі ректора УжНУ Володимира Смоланки із учнями. Перша частина заходів добігла до кінця, тож на школярів уже чекають на факультетах та підрозділах університету для продовження знайомства.

Ганна Фельцан,

фото Олексій Шафраньош,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів