Новини з кордону: після ночі очікування на вулиці перші українці зі Словаччини заїхали в Україну

Новини з кордону: після ночі очікування на вулиці перші українці зі Словаччини заїхали в Україну
Про цеповідомив у своєме Телеграм-каналі закрапатський журналіст Віталій Глагола.

 

Так, Віталій Глагола написав:

"Отже, по тимчасово «відкритому» для пішохдів КПП «Ужгород».

Посол України в Словаччині Юрій Мушка дійсно домовився із словацькою стороною про пропуск пішоходів у сторону України із 8:00 ранку сьогоднішнього дня аж до 19:00 22 березня.

Митники і прикордонники України не мають процедури пропуску пішоходів через КПП «Ужгород» і пускати їх не можуть пішки, хоча словаки пішки пускають.

Скільки людей зараз під кордоном у в Вишньому Нємєцкому? За моєю інформацією - від 100 до 200 людей

Як вийшли із ситуації? Українська сторона організувала бус Mercedes Sprinter і він потрошки перевозить людей на українську сторону. Формально - це автомобільний перетин кордону і порушення процедури нема.

Усі, хто перетинає кордон - підписують папери про 14-денну самоізоляцію. Багато людей простояли усю ніч ще з вечора. 

За словами в.о. голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка у розмові зі мною - людей, які перетинають кордон - будуть супроводжувати до місця проживання без зупинок і вони мають звернутись для обстеження до сімейного лікаря за місце проживання".

Уже за 10 хвилин Віталій Глагола повідомив: "Перші українці із Словаччини заїхали в Україні. Багато із них простояли на вулиці під словацьким шлагбаумом всю ніч. Наразі, усіх бусом перевозять на український бік, вигружають біля КПП «Ужгород» і бус повертається за іншими. За багатьма вже приїхали знайомі перевізники з інших районів, посадили в буси і поїхали".

 

17 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів