Господині, зберігайте: омлетний торт з овочами й сиром

Що може бути простіше і смачніше, ніж посмажити на сніданок омлет? Правда, якщо готувати цю улюблену багатьма страву щодня, то вона може швидко набриднути. Але тільки якщо ви не знаєте, як, додавши просту начинку, перетворити звичайний омлет в повноцінне — красиве і ситне частування для всієї родини. Такий оригінальний торт-омлет можна змінювати і вдосконалювати як завгодно.
Необхідні інгредієнти для тіста:
- Яйця — 12 шт.
- Борошно — 250 г
- Кисломолочний сир — 250 г
- Сіль, перець — за смаком
Для начинки:
- Червоний солодкий перець
- Жовтий солодкий перець
- Печериці
- Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
- Кисломолочний сир
- Солоні огірки
- Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
- Моцарела
- Мускатний горіх
- Шматочки бекону
- Зелена цибуля
Як приготувати омлетний торт з овочами і сиром:
- Замішуємо тісто з яєць, борошна та кисломолочного сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
- Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з кисломолочним сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець просмажиться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцарелою.
- Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
- Для третього шару у нас є начинка з шматочків печериць — додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром — краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був в пункті 3.
- В четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
- Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
- Нарешті, готуємо останній млинець — вже без начинки — і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
- Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.
До теми
- Як офіційно підтвердити переклад документа, – пояснення Мін’юсту
- Податок на землю: хто і як може отримати пільги
- Шахрайська схема з перевипуском SIM-карт: кіберполіція радить, як уберегтися
- Останні дні літа будуть спекотними: на Закарпатті оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки
- Що треба знати закарпатцям про повірку лічильників газу, пояснили у Газмережах
- Як підготувати ділянку та правильно постелити агроволокно
- «Пакунок школяра» 2025: 5000 грн на підготовку до першого класу. Як оформити?
- Укрзалізниця призначила із вересня додаткові поїзди до Ужгорода і Чопа
- Гроші на ЗСУ чи в кишеню шахраїв? Як перевірити, кому ви донатите
- Закарпаття оновило та доповнило інформаційний довідник для ВПО
- Мін’юст роз’яснює: підстави, порядок та строки зміни прізвища малолітньої дитини
- Оформлення ДТП без поліції: все про європротокол
- Подорожуйте впевнено: закарпатські митники нагадують перелік документів для виїзду за кордон на авто
- «Укрзалізниця» запускає два нові потяги з вересня до Закарпаття
- На Закарпатті захисники та захисниці можуть безоплатно пролікувати зуби в 19 закладах охорони здоров’я
- Важливо: нова відстрочка в Резерв+
- Рятувальники застерігають закарпатців: спека не минула, найближчі дні будьте обережні з вогнем на відкритих територіях
- Грант на навчання можна отримати у трьох вишах Закарпаття
- Науковці та педагоги можуть подати запит на відстрочку через «Резерв+» — оновлення застосунку
- Препарати від серцевих хвороб та раку: що зміниться у програмі “Доступні ліки”
До цієї новини немає коментарів