Лісівники, місцеві жителі та рятувальники Тячівщини – пліч-о-пліч на варті лісів (ФОТО)

Лісівники, місцеві жителі та рятувальники Тячівщини – пліч-о-пліч на варті лісів (ФОТО)
З настанням теплих днів Тячівщина потерпає від палів трави, які можуть завдати великої шкоди й лісам, особливо ж новоствореним молоднякам. Вигорають десятки гектарів лукових і польових угідь. Ті, хто до цього причетний, роблять це вкрадки, намагаючись приховати свою безгосподарність, як злодії та бандюги, уникають зустрічей із лісоохоронцями, працівниками держекоінспекції та підрозділів ДСНС.

 

Протипожежні підрозділи Тячівського лісгоспу на посиленому режимі охорони лісів від пожеж і знаходяться в повній готовності для негайного реагування.

Значне підвищення пожежної безпеки в лісах обумовлюється стрімким зростанням відвідуваності населенням лісових масивів. Головною причиною виникнення пожеж частіше всього бувають необережне поводження з вогнем при відвідуванні лісів та випалювання сухої трави при розкладанні багаття.

Відповідно до Правил пожежної безпеки в лісах України, що є обов’язковими для виконання всіма, хто з будь-яких причин перебуває у лісі, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

розведення вогнища у лісі (крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях);

заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети, при 4 класі (висока небезпека);

відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди. Показник пожежної небезпеки тим більше, чим триваліше бездощовий період;

палити, кидати у лісі непогашені сірники;

заправляти пальним у лісі паливні баки під час роботи двигуна;

експлуатувати машини та інші механізми з несправною паливною та іскрогасною системою;

палити або користуватися відкритим вогнем під час проведення робіт з паливно-мастильними матеріалами (переливання пального, заправлення двигунів тощо);

звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття,

будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо;

Самовільне розведення вогнищ серед лісу та його засмічування, а при п’ятому класі пожежної безпеки і в’їзд транспорту в ліс, є порушенням, що тягне за собою адміністративне та карне покарання.

Збережемо ліси для майбутнього! Не дайте вогню жодного шансу!

Лісівники проводять цілодобове чергування, на всіх лісництвах чергують пожежні сторож. Повідомляємо також, що у святкові дні та на період карантину й в особливо небезпечні, в пожежному відношенні періоди, в конторах лісництв буде посилене чергування працівників державної лісової охорони.

Тільки тісна взаємодія працівників державної лісової охорони області з органами місцевої влади, підприємствами, установами, організаціями, службами територіального управління ДСНС України у Закарпатській області та місцевими мешканцями дасть змогу мінімізувати виникнення пожеж у лісових масивах.

Дуже вдячні свідомим громадянам і працівникам ДСНС у Тячівському районі, які готові боротися з лісовими пожежами і допомагають лісівникам.

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів