Невідомі намагалися спалити ліс на Хустщині

Невідомі намагалися спалити ліс на Хустщині
Через навмисний підпал невідомою особою в п`ятницю 10 квітня відбулося загорання підстилки лісу, що призвело до пожежі у лісовому фонді Велятинського лісництва ДП «Хустське ЛДГ».

 

Загорання сталося в 4 окремих осередках у цінних багатовікових насадженнях, вік дерев 150 років. Насадження розташовані у важкодоступних місцях, що ускладнювало роботу під час ліквідації пожежі. До гасіння лісової пожежі були залучені сили державної лісової охорони, а також не байдужі жителі с. Велятино, с. Крива, м. Хуст та мисливці члени УТМР. Завдяки важкій, злагодженій та беззупинній роботі лісівників та добровольців пожежу було ліквідовано.

Через пожежу заподіяно непоправної шкоди місцевій флорі та фауні. У вогні знищено рідкісні рослини та лікарські трави, рослини-медоноси, кущі, які є поживою для звірів та птахів. Змінюється середовище існування червонокнижних рослин, а відтак виникає загроза їх зникнення. Від вбивчої сили вогню гинуть звірі, птахи, дрібні гризуни, їжачки… На згарищі значно збіднюється видовий рослинний та тваринний склад.

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів