Поміж двох Великоднів на Закарпатті трохи здешевшали окремі харчі. Що і на скільки?

Поміж двох Великоднів на Закарпатті трохи здешевшали окремі харчі. Що і на скільки?
Закарпатці вже готуються до православного Великодня - його відзначатимуть 19-го квітня. Оскільки у фермерів дозріває все більше городини, то вона й дешевшає. На що ще змінилися ціни?

 

Напевно, на Закарпатті якнайкраще знають, як то жити поміж двох Великоднів. Особливо, коли в родині і католики, і православні. Одні вже їли паску та шовдирь, а інші ще тільки постять останній тиждень…

Наразі по магазинах та в супермаркетах області знову ажіотаж – скуповують харчі ті, хто святкуватиме Великдень цієї неділі, 19-го.

Отже, з того, що вдалося помітити сьогодні.  

М’ясо, певна річ, не подешевшало: хто би знижував ціни на продукт, який і так придбають? Тому, відповідно, традиційні закарпатські підкопчені «шовдарі» коштують від 135 до 220 грн за кілограм, ковбаси домашні в середньому 180-200. Кожен обирає на свій смак і гаманець. Виняток становить хіба що курка: приміром, сьогодні у Велмарті можна було придбати куряче філе за ціною в 74 грн за кілограм, а гомілку – до 40. Таких цін давно ніхто не пригадує, адже до карантину те ж таки філе дешевшим за 100 гривень практично й не було…

Тримається в ціні риба, бо останній тиждень посту. Щоправда, купити нормальну практично нереально: переморожена, попсована, пошкрябана в переважній своїй більшості. Охолоджена, певна річ, ще має вигляд, але…  Одне слово, обрати важко.

Що впало в ціні, так це зеленина. Так, здешевшали огірки: якщо ще тиждень-два тому за кілограм зелених овочів просили в середньому 60 грн (це і на ринках, і в супермаркетах), то вже сьогодні можна купити за ціною 30-40.

Подешевіли помідори – ціна в 40-45 грн за кіло за доволі пристойні томати зустрічається і на ринках, і в великих магазинах.

Молода зелена цибуля по 6 грн за пучок – така середня ціна, на ринку до кінця дня можна придбати й дещо дешевше. За пучок редиски просять так само.

Пучок салату обійдеться в середньому в 20 грн, за молоду капусту просять 32-35 за кілограм.

До речі, дешевше, ніж в супермаркеті, можна знайти лимони на ринках – впали в ціні до 85 гривень за кіло (ми якось бачили по 117), а ось імбир і надалі б’є всі рекорди -  за кілограм цього лікувально-пряного кореня просять 280-300 грн.

Ми ж від себе рекомендуємо: не купуйте багато продуктів, бо в гості цьогоріч ходити не варто.

Будьте здорові! 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів