Ганна Ломага з Держпродспоживслужби: «Боротьба з COVID-19 триває. Але несвідомість окремих громадян просто вражає!»

Ганна Ломага з Держпродспоживслужби: «Боротьба з COVID-19 триває. Але несвідомість окремих громадян просто вражає!»
Кожен день численні служби нашої країни, не кажучи вже про ту кількість людей, які задіяні у боротьбі з коронавірусом, незламно працюють на першій лінії заради того, щоб убезпечити нас із вами від ураження.

 

Але, на жаль, несвідомість людей вражає, інформує начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Ганна Ломага. Про що мова – говоримо в бліц-інтерв’ю з фахівцем.  

–      Пані Ганно, знаю, що ваша служба, так само, як і лікарі, поліція та інші,  продовжує виконувати завдання, спрямовані на боротьбу з поширенням COVID-19...

–      Так, ми працюємо, роботи багато, але головне, що нас наразі турбує – чи буде результат? Дуже хотілося б вірити. Беручи участь в позапланових  засіданнях з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій органів місцевого самоврядування, а їх було чимало (близько двадцяти у м. Чоп та Ужгородській РДА) я постійно ловлю себе на думці: просто не вкладається в голові, скільки зусиль прикладено для недопущення занесення та поширення COVID-19 на території міста Чоп та Ужгородського району! Впевнена, як і по інших районах. Та все ж, ми на передньому плані, і це сприяинене насамперед близькістю кордонів з ЄС. Це вже відомо, але повторю: тільки впродовж одного дня через українсько-угорський кордон додому повертається з-за кордону від 1100 й до 2000 осіб. Принаймні такі дані наводять прикордонники. А чи задавали ми собі питання – зі скількома людьми, які, виходячи на роботу, ризикуючи своїм життям, вони контактують? Це і прикордонники, і працівники митниці, лікарі, поліцейські, перевізники, таксисти, працівники АЗС, продавці, рідні, які зустрічають вдома, та багато інших… Саме тому вкрай важливим є питання дотримання всіма вимог безпеки!

–      Ви ж це питання контролюєте? Проводите перевірки закладів, об’єктів?

–      Так, тільки останнім часом комісійно було проведено перевірку аптек, магазинів, зоомагазину в місті Чоп по дотриманню вимог профілактичних та протиепідемічних заходів. Крім того, проводимо перевірки визначення відповідності місця тимчасової обсервації до санітарно-епідеміологічних норм відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря від 02.04.2020р. № 6. Також продовжується посилений санітарно-епідеміологічний нагляд на об’єктах систем водопостачання та водовідведення Ужгородського району та м. Чоп.

–      Проводите роз’яснення?   

–        Одзнозначно! Колегами  Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області були розроблені для керівництва та використання в роботі «Методичні рекомендації органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання та громадянам по проведенню заходів з дезінфекції для запобігання захворювання на COVID-19» та «Методичні рекомендації щодо профілактики епідемічних ускладнень в закладах інтернатного типу для дітей для запобігання захворювання на COVID-19». Їх, окрім всього, також передаємо до закладів.

–        А результат все одно не той, що хотілося б…

–        Дивлячись телебачення, читаючи новини та інші засобам масової інформації складається думка, що ми живемо не в 21 сторіччі. Маючи стільки інформації, знаючи всі негативні наслідки, які спричиняє COVID- 19, спостерігаючи біль та розпач розвинених країн світу, у яких, здавалося б, є все  для боротьби, ми, українці, наражаємо на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих. Ми не думаємо про наслідки, які очікують нас. Чи у нас умови кращі, ніж в Китаї, Італії, Іспанії чи США?.. Чи коронавірус не йде до України? На жаль, він тут, і з кожним днем поширюється все більше. З кожним днем ми бачимо тенденцію зростання захворювання на COVID-19, навіть медичного персоналу, який, виконуючи свою роботу, кожної секунди наражається на небезпеку... Невже наше життя та життя наших рідних не гідне тритижневого карантину? Невже немає поваги до себе, своїх батьків, дітей, знайомих?

Держпродспоживслужба звертається до всіх мешканців Ужгородського району - давайте об′єднаємось один заради одного! Покажемо кожен сам собі, що ми гідна нація, що ми піклуємось, переживаємо і зможемо допомогти один-одному, тим більше, що це не потребує великих зусиль. Будь ласка, подумайте про те, що тільки разом, об'єднавшись, ми допоможемо один одному здолати цей вірус! Кожен зі свого боку може внести свій вагомий вклад у допомогу боротьби із цією хворобою!  Лікарі, які сьогодні в очікуванні допомоги від влади, так само очікують її і від нас. А ми, своєю чергою, можемо допомогти дуже простим методом - дотримуватись алгоритму, який знає на пам'ять кожне українець...

–        Спасибі за розмову і успіху вам!

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів