Ганна Ломага: «Не збирайтесь компаніями. Не влаштовуйте пікніки, стримайтесь від походу в храми. Заради себе та рідних!»

Ганна Ломага: «Не збирайтесь компаніями. Не влаштовуйте пікніки, стримайтесь від походу в храми. Заради себе та рідних!»
 Як інформують у відділі державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, незважаючи на всю наявну інформацію про COVID- 19, люди, відчувши теплі проміння сонечка масово збираються на пікніках.

 

У чому ризик такої поведінки – розмова з начальницею відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ужгородського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області Ганною Ломагою.

-        Пані Ганно, невже ситуація справді така сумна – люди масово виходять?

-        Так. Парки, галявини та інші місця району на минулих вихідних були переповнені людьми…. Свідомо чи ні? Навіть не маю відповіді на це питання. Виникає інше – до таких порушників карантинних умов: нНевже ціна Вашого життя та життя друзів, родини варте пікніка? Чого ж не сидиться вдома? Чому весь світ дотримується заходів безпеки, карантину, а в нашій країні кожен живе так, як йому хочеться? І це в той період, коли в країні ввели надзвичайну ситуацію. Давайте всі дружно дочекаємось закінчення карантину і почнемо жити звичним життям!

Люди, які повернулись із-за кордону, будь ласка, дослухайтесь до крику кожного українця, до болю тих країн, які втратили і щоденно втрачають своїх громадян. Зважте на всі наслідки тих країн, яких, на жаль, не оминула ця "напасть", які сьогодні готові залишитись вдома, тільки б  життю та здоров'ю нічого не загрожувало.  Які все б зробили, якби можна було повернути час назад і зарадити цій біді! Залишайтесь вдома на самоізоляції!!! Заради себе, своїх батьків, близьких, знайомих.... В іншому випадку, як би це не звучало, нас чекає пекло!

-        Що робити, якщо все ж наявні ознаки ГРВІ?

-        Якщо вже так сталося, що відчуваєте ознаки ГРВІ - не займайтесь самолікуванням, зателефонуйте лікарю, опишіть симптоми, які у вас наявні, якщо температура більше 38°С , яка не збивається, ускладнене дихання – не зволікайте – викликайте швидку.

-        Нагадайте ще раз про профілактику нашим читачам.

  •         Ще раз повторюся, все що нам потрібно для профілактики COVID-19:
  •         Мийте руки більше 30 секунд
  •         Не торкайтесь очей, обличчя, носа та рота
  •         Дезінфікуйте поверхні
  •         Провітрюйте приміщення якомога частіше
  •         Уникайте рукостискань, обіймів, поцілунків.
  •         Пийте багато рідини, краще води.
  •         Виходячи в магазин – одягайте маску, рукавички. Це ваш захист, а не чиясь примха!

-        Ну і, звичайно ж, не слід збиратися компаніями…

-        Однозначно! На цьому наголошуємо постійно: не збирайтесь великими компаніями. Не влаштовуйте пікніки, стримайтесь від походу в храми. Це стосується і Великодня. Це світле свято, яке можна зустріти в колі сім′ї з дотриманням тих умов, які зараз, на жаль, створені в країні та світі. Закликаємо бути відповідальними і дотриматись умов карантину – не йдіть до церкви, як би цього не хотілося. Тим паче, люди старше 60 років. Ви в групі ризику! Пам’ятайте про це. Люди, які мають хронічні захворювання ( цукровий діабет, гіпертонічну хворобу, хронічні захворювання нирок та ін.) – ви теж в групі ризику. Не нехтуйте своїм здоров′ям! Якщо у вас немає близьких людей, які можуть подбати про вас пам’ятайте – дозволено відвідати магазини які розміщений  не більше ніж 2 км від місця проживання та за умов наявності масок. Не забувайте і про те, що для одиноких людей похилого віку, особам з інвалідністю та людей, які знаходяться на самоізоляції органами місцевого самоврядування створений належний супровід як продуктів харчування, так і необхідних ліків.

  Вірю в те, що ми зможемо об'єднатись і стати єдиним цілим у боротьбі з COVID-19!

  Дякую всім, хто зараз в повній свідомості - від найвищої ланки влади до найменьшого громадянина нашої країни, які роблять все для боротьби, профілактики, лікування та тих дій, від яких залежить наше з вами життя! А батькам, які дають приклад своїм дітям, як саме поводитись в період карантину велика подяка.

  Співчуваю кожній людині, яка спіткнулася з найжахливішими наслідками  COVID-19!

Хочеться зробити акцент і на тему ринків. У зв’язку з наявними фактами порушення протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі на ринках України Головним державним санітарним лікарем України винесено постанову № 9 від 13.04.2020 року. про заборону функціонування ринків ( в якій ідеться про втрату чинності постанови № 5 від 30 березня 2020 року) . Ця постанова набула чинності вже від 14 квітня 2020 року .

  Будьмо мудрими і здоровими.

- Спасибі за розмову, успіхів вам!

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів