10 корисних масок для шкіри обличчя, які кожна дівчина може зробити власноруч

10 корисних масок для шкіри обличчя, які кожна дівчина може зробити власноруч
Ці маски не лише допоможуть позбутися найпоширеніших проблем, але й заощадять ваш бюджет, адже їх легко можна зробити вдома, інформує Ukr.Media.

 

Від прищів

Зробіть пюре з банана і меду, змішавши їх у рівних пропорціях. Наносьте точково або на все обличчя: цинк і вітамін С у складі маски знімають запалення і зменшують почервоніння, відлущують зайве і повертають шкірі здоров'я.

Від судинних зірочок

Ні, чарівним чином вони, звичайно, не зникнуть, але менш помітними стануть. Натріть на тертці середню картоплину і додайте мелені вівсяні пластівці. Наносьте щоденно на проблемні ділянки на 10-15 хвилин.

Для тонусу

Підбадьорити клітини шкіри, поліпшити мікроциркуляцію і підживити шкіру протеїнами допоможе білкова маска: просто збийте міксером у тугу піну 1 білок і нанесіть на шкіру. Через 10 хвилин змийте. За умови регулярного застосування шкіра стане більш пружною!

Для свіжості

У спеку особливо актуально: коли ви цілий день сиділи у задушливому офісі, потім їхали додому у громадському транспорті або подихали вихлопними газами, мало очистити шкіру — хочеться освіжити її. Натріть на тертці огірок і додайте ложку жирних вершків. Через 10 хвилин ви відчуєте, як шкіра почала дихати!

Для захисту

Щоб зміцнити бар'єрну функцію шкіри, допомогти їй краще протистояти стресу і несприятливій екології, раз на тиждень робіть маску із столової ложки теплої оливкової олії, одного жовтка і ложки будь-якого натурального фруктового соку.

Проти лущення

Якщо шкіра обвітрена, допоможе маска з жирного сиру, морквяного соку і молока: змішайте все у рівних пропорціях і потримайте суміш на шкірі 15 хвилин.

Для очищення

М'який пілінг для сухої і чутливої шкіри: змішайте по столовій ложці манної крупи і мелених вівсяних пластівців, додайте 2 чайних ложки сметани, чайну ложку оливкової олії та яєчний жовток. Нанесіть на шкіру і залиште до напіввисихания. Потім обережно скачайте маску з обличчя погладжуючими рухами. Дуже делікатне і ефективне очищення! Спробуйте також домашні маски з глини.

Проти зморшок

Щоб шкіра довше залишалася пружною і молодою, робіть маску зі сметани і куркуми: половину чайної ложки спеції змішайте з двома столовими ложками сметани і нанесіть на обличчя на 10 хвилин перед сном.

Проти жирного блиску

Жирна і комбінована шкіра менше блищатиме, якщо вранці ви робитимете маску з квасолі. Замочіть білу або строкату квасолю на ніч, а вранці перетворіть її на пюре, додайте столову ложку оливкової олії і чайну ложку лимонного соку. Наносьте щедрим шаром на Т-зону і тримайте 15 хвилин.

Проти вільних радикалів

Забули нанести засіб з SPF і не хочете, щоб шкіра страждала? Перед сном зробіть маску з винограду, він чемпіон за вмістом антиоксидантів! Подрібніть ягоди до стану пюре і додайте трохи желатину для в'язкості. Щойно желатин почне "схоплюватися", нанесіть суміш на обличчя, шию та декольте і потримайте 20 хвилин.

А ось короткий гід стосовно інгредієнтів для домашніх масок — збережіть собі!

  • огірок, морква, диня, яєчний жовток, рослинна олія, сир, сметана, кефір, йогурт, вершки, молоко, кисле молоко — зволожують;
  • лимон, дріжджі, зелений чай, борошно, злаки, журавлина, смородина, малина, полуниця — усувають блиск;
  • яйце, мед, рослинні олії — живлять;
  • огірок, петрушка, лимон — відбілюють;
  • сода, цукор, вівсяні пластівці — очищають;
  • грейпфрут, суниця, виноград, лаванда, м'ята — тонізують;
  • мед, алое, оливкова олія — захищають;
  • алое, олії — лікують.

 

18 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів