Юрій Бухлак: Слід було завершити поточний сезон

Юрій Бухлак: Слід було завершити поточний сезон
Нещодавно комітет федерації гандболу України прийняв рішення відхилити пропозицію голови правління ГК «Мотор» щодо визначення результатів сезону за підсумками першого кола, а вирішили дограти чемпіонат до кінця після завершення карантину. На рахунок такого рішення та про поточний стан закарпатського гандболу поцікавився думкою у заступника голови обласної федерації гандболу та тренера чоловічих «Карпат» Юрія Бухлака.

 

- Навіть не знаю в якому стані після карантину будуть гравці усіх без виключення команд, - почав нашу розмову Юрій Михайович, -  це буде вже однозначно не той гандбол на який ми сподівалися. До прикладу, в сусідній Словаччині, де ми паралельно виступаємо в першій лізі чемпіонат завершили достроково без визначення  жодних місць. Хоч там мали хороші шанси боротися за нагороди, адже потрапили до шести кращих словацьких команд, які мали між собою визначати чемпіона та призерів. Тож цілком могли піти на запропонований керівником «Мотору» варіант щодо завершення поточного сезону, і вже думати як розпочати наступний.  

Але в чоловічих «Карпат» залишився не зіграним ще чвертьфінальний матч-відповідь у кубку країни з київським ЦСКА. Які ставки робите  в боротьбі за почесний трофей?

- Ми маємо шанс обійти киян, адже на виїзді поступилися всього одним м’ячем (20:21). Але в цій ситуації, що склалася не знаю як будемо розраховувати сили у разі виходу до півфіналу, якщо після карантину буде щільний календар. Та й фінал чотирьох думаю проведуть у Запоріжжі, де за трофей боротимуться дві місцеві команди.

Як розцінюєте невдачі жіночої суперлігової  команди «Карпат» у першому домашньому  з’їзному турі, насамперед, поразку з миколаївським «Реалом»?

- Є кілька факторів, які вплинули на цей стан речей. Головний з них -  у команди йде зміна поколінь. Найдосвідченіша гравчиня в нас – Яна Готра, все решта – молодь, та ще й основний воротар команди Єлизавета Воронько травмувалася під час виклику до лав національної збірної, тож ворота захищала також недосвічений кіпер. Натомість, команда «Реал» практично 5 років виступає одним і тим же складом, тож маємо такий стан речей. Скоріш за все гадаю, що в цьому сезоні нам доведеться протистояти за бронзу з херсонською «Дніпрянкою», яка очолює трійку команд у групі В.  

Що скажете про вещолігові «СДЮСШОР -Карпати»?

- Ця команда створена для того, щоб наша молодь мала можливість спробувати свої сили на рівні вищої ліги, де дівчата набиратимуться досвіду в поєдинках з більш досвідченими суперниками. Це дуже добре, адже награємо склад для основної команди та й паралельно маємо змогу кращих дівчат залучати до основи «Карпат».

У чоловічій вищій лізі ви вже двічі поспіль виборюєте титул чемпіонів, а в цьому сезоні думаю, мінімум не втратите другу сходинку. Не змінили своєї думки щодо участі в чоловічій суперлізі, адже раніше ви заявляли, що не проти виступати на найвищому рівні, в разі зміни календаря?

- Так, нас хочуть бачити в суперлізі, однак, поки наші рекомендації щодо зміни системи змагань, не враховані, а нам не хочеться «жити» в потязі, щоб виступати в суперлізі.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів