Заробітчан не випустять за кордон: як уряд пропонує попрацювати в Україні за 6-8 тис. гривень

Заробітчан не випустять за кордон: як уряд пропонує попрацювати в Україні за 6-8 тис. гривень
Окрім створення нових робочих місць, уряд розглядає можливість кредитування бізнесу.

 

В уряді підрахували, що з часу запровадження карантину через епідемію коронавірусу, в Україну повернулися два мільйони українців, які були на заробітках за кордоном, наразі ж Кабмін працює над тим, щоб стримати в країні цей потік робочої сили. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна

"Ми дуже хотіли, щоб люди з заробітків повернулися додому. І за період карантину в Україну повернулися близько 2 мільйонів наших громадян, які знаходилися на заробітках і приїхали через втрату роботи. Ми цих людей ідентифікуємо як надзвичайно кваліфіковану, навчену в Європі робочу силу, яка має високу продуктивність, хорошу технологічну, професійну підготовку", - зауважив прем'єр.

Він розповів, що наразі робота йде в двох напрямках - створення нових робочих місць, а також створення програми вигідного кредитування для малого та середнього бізнесу. 

Зокрема, Міністерство економіки разом із банкірами працюють над програмою "Нові гроші", що дозволить давати кредити з мінімальною відсотковою ставкою на тривалий термін і з можливим відтермінуванням виплати тіла кредиту. 

Щодо роботи, то Шмигаль зауважив, що планують створити 500 тис. робочих місць у в сферах з невеликою заробітною платою, однак це дозволить людям протриматися протягом одного-трьох місяців. Також є можливість залучати українців до будівництва доріг у програмі "Велика будова".

«Можу сказати умовно, поки ми ще рахуємо, але сума коливається 6000-8000 гривень. Тобто це проста робота, на яку людина зможе прийти влаштуватись, і на наступний день вже її отримати. Ну, наприклад, класти бруківку чи озеленювачем, і так далі. По-перше, ми таким чином приберемось у наших містах, районах і загалом в Україні за допомогою такої кількості і такої якості робочих місць. По-друге, як я вже казав, ми дамо змогу людям вже зараз заробляти мінімальні кошти. Ідея така», – сказав прем’р-міністр.

Водночас на думку прем'єра, якщо різниця між заробітною платою в Європі та Україні, складатиме 300-400 євро, то люди більш не захочуть їхати на заробітки.

zik.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів