На Закарпатті викрито масштабну схему вирубування державних лісів у трьох лісництвах

На Закарпатті викрито масштабну схему вирубування державних лісів у трьох лісництвах
Прокурорами прокуратури Закарпаття спільно із співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області продовжується робота щодо блокування розкрадань лісу у Закарпатській області. У ході слідства викрито масштабну схему незаконного вирубування державних лісів у трьох лісництвах Закарпаття, що заподіяла орієнтовно 14 млн грн збитків.

 

За погодження прокурора прокуратури області повідомлено про підозру керівнику «Брустурянського лісомисливського господарства» у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України). Як встановлено у ході слідства, підозрюваний, погодив технічну документацію про місце розташування та межі земельних ділянок, що призвело до незаконного вибуття з державної власності земель лісового фонду.

Крім того,в ході слідства, встановлено причетність службових осіб державного підприємства «Хустське лісо дослідницьке господарство» та Ужанського національного природного парку до масштабних порубок лісу на ввірених їм територіях лісового фонду. У ході огляду фахівцями - екологами окремих ділянок лісу, встановлено факти систематичного проведення незаконних рубок. Сьогодні, 29 квітня, правоохоронцями проведено ряд обшуків у приватних та службових помешканнях фігурантів справи.

За усіма епізодами, триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Львові. Встановлюються інші особи, які ймовірно причетні до вказаної злочинної діяльності.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів