Закарпатські піротехніки знищують застарілі боєприпаси

Закарпатські піротехніки знищують застарілі боєприпаси
28 квітня до рятувальників надійшло три повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

Так,  під час виконання робіт на території одного з підприємств у Мукачеві, неподалік залізничної колії, працівники знайшли підозрілий предмет, ззовні схожий на вибухонебезпечний. Вони повідомили про це адміністрацію установи та зателефонували на номер 101. Прибувши на місце фахівці групи піротехнічних робіт ідентифікували знахідку, нею виявився артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Того ж дня боєприпас було вилучено та знищено у спеціально відведеному місці.

Цього ж дня надійшло друге повідомлення від жителя Ужгорода, який знайшов мінометну міну під час розгортання привезеної землі на території власного дворогосподарства. Її піротехніки ідентифікували як мінометну міну калібром 50 мм часів Другої світової війни. Боєприпас було також вилучено та знищено відповідно до встановленого порядку.

Трєте повідомлення піротехніки отримали від мешканців Ужгородського району. Тут між селами В.Геївці та Часлівці було виявлено артилерійський снаряд калібром 152 мм. Його піротехніки вилучили та відповідно знищили вже сьогодні, 29 квітня. 

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпаси, ні в якому разі не торкайтеся їх і про знахідку повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

У ДСНС України у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 квітня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів