Єлизавета Біров: «Найбільше гуманітарної допомоги отримуємо тут, від наших благодійників»

Єлизавета Біров: «Найбільше гуманітарної допомоги отримуємо тут, від наших благодійників»
«Гуманітарна допомога, яку надають іноземні країни-сусіди – Угорщина, Словаччина, Румунія. Хто надав нам допомогу?» - спитали журналісти.

 

Директорка департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров відповіла: "Забезпечення закладів охорони здоров’я як засобами індивідуального захисту, так і індивідуальним обладнанням – це виклик не тільки для нас, а для багатьох країн. Для Закарпаття цей виклик почав вирішуватися, коли на рівні області були виділені кошти. Були проведені торги, пройшли закупівлі засобів індивідуального захисту тощо. Провели торги на апаратуру, вона вже закуплена – 5 рентген-апаратів, ШВЛ мають поступити згідно укладених угод".

Зі слів Біров, те, що допомагає держава, це рівномірно розподіляється по районах. Минулого тижня був останній такий вантаж. Згідно наказів та розподілу МОЗ, його вже розподілили.

«Є дуже хороший тандем: міська влада, держава та благодійники, які нам допомагають – тільки в такому випадку це добре спрацьовує, – уточнила директорка департаменту. – Найбільше гуманітарної допомоги отримуємо тут, від наших благодійників».

Але, зі слів Біров, є і з-за кордону, і ця гуманітарна допомога була потужна – з Угорщини. Проходила за сприяння благодійного фонду Егана, який зареєстрований у Берегові.

Наступного тижня, 21 травня, очікуємо допомогу із Височини від партнерів. Хочуть надати засоби індивідуального захисту.

"На сьогодні немає дефіциту в засобах індивідуального захисту. Думаю, до кінця пандемії ми зможемо справитися, матимемо все необхідне на весь період", - додала Біров.   

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів