Нові вольєри та приміщення: як в Ужгороді допомагають безпритульним тваринам

Нові вольєри та приміщення: як в Ужгороді допомагають безпритульним тваринам
Допомога безпритульним тваринам. В Ужгороді з міського бюджету виділили понад півтора мільйона гривень для будівництва нових вольєрів на території притулку для тимчасового тримання тварин «Барбос». За ці гроші зведуть ще й будівлю для приготування їжі чотирилапим. Будівництво тут уже триває, з його ходом ознайомився мер Ужгорода Богдан Андріїв.

 

Міська влада Ужгорода допомагає притулку для бездомних тварин «Барбос». З бюджету міста виділили понад півтора мільйона гривень, щоб покращити тут умови для покинутих чотирилапих. Мер Ужгорода Богдан Андріїв каже: за ці гроші вже зводять нові вольєри для собак. А також будівлю для приготування їжі. 

Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода:

 

«Ми нещодавно виділили 1,5 мільйони гривень для добудови ще одного вольєра, який вже за кілька місяців буде збудований. Тут буде можливість додатково утримувати ще понад 50 наших домашніх чотириногих друзів».

 В Ужгороді тимчасова домівка для тварин діє вже десятий рік. Нині тут живе майже сто собак та півсотні котів. Ними піклується четверо волонтерів. Ветеринар стерилізує покинутих чотирилапих та лікує. Бо потрапляють вони сюди у різному стані, є тваринки з особливими потребами, розповідає волонтерка Ольга Матвеєва: «Вони беззахисні, вони добрі. Вони щирі, вони просто неймовірні. Ці оченята, коли на тебе дивляться, а коли на тебе дивляться з любов’ю, вдячністю за все, що ти робиш і віддячуєш, просто хочеться гори для них звернути".

Волонтери кажуть: кількість безпритульних тварин постійно зростає. Їх усім потрібна не лише увага, їх треба нагодувати й доглянути. Без допомоги небайдужих не обійтися. Люди щодня приносять до притулку харчі, будівельні матеріали, старі речі. А ще – допомагають облаштовувати територію. Богдан Андріїв, міський голова Ужгорода, закликає всіх містян допомагати чотирилапим: 

«Звертаюсь до усіх небайдужих громадян нашого міста. Якщо є можливість – чи продуктами харчування чи собачим кормом, чи якимись іншими можливостями допомогти, щоб підтримати такий важливий проект, який зараз у нас працює».

До речі: за час роботи притулку майже 600 покинутих тварин знайшли господарів. Їх прилаштували у сімї. Волонтери вважають: це найкращий результат їхньої роботи.

Більше дивіться у ВІДЕО:

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів