Голова Закарпатської ОДА каже, що хоче побороти контрабанду за прикладом Прибалтики

Голова Закарпатської ОДА каже, що хоче побороти контрабанду за прикладом Прибалтики
Про це Олексій Петров сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

 

Відповідаючи  на питання, чи можна побороти контрабанду на Закарпатті, Петров відпові, що секрету боротьби не має, але буде шукати креативний підхід. "Необхідно шукати креативний підхід. І починати хоча б із маленької дії, яку я вже бачу. Я розумію, що тут можна запроваджувати якісь ситуативні проєкти типу "Контрабанда. Стоп" тощо. Але розумію, що в розрізі мого показника KPI (Ключові показники ефективності (англ. Key Performance Indicators, KPI) .) або року діяльності воно не даватиме суттєвого відтінку", - зазначає голова ОДА.

Він додає, що колись спілкувався з колегами з Прибалтики, які сказали, мовляв, "у нас контрабанда закінчилася тоді, коли ми знесли кордони". "Тому як варіант для себе я взяв за мету і дуже хочу цю ідею втілити (доповідав про це президентові під час його візиту на КПП "Тиса") – це можливість у межах міжурядової угоди, яка є між Угорщиною та Румунією, побудувати спільний пункт пропуску, але на тій стороні, зауважте! (Очевидно, мається на увазі те, що спільний контроль на такому КПП унеможливлюватиме проштовхування проходження через контроль "домовлених" автівок та вантажівок). Відповідно до конвенції шенгенських країн така практика є, і, до речі, в нас у Львові є такий пункт, що розташований на території Польщі", - каже Петров.

Зараз, за його словами, це все ще тільки на рівні проєкту, але очільник Закарпаття вже відчув шалений тиск з боку відповідних органів, які дуже хочуть, аби цього не відбулося. "Але така практика є, і я хочу її втілити на Закарпатті. Уже попросив угорського генконсула в Ужгороді пана Йожефа Бугайла підготувати відповідні дипломатичні документи до угорської сторони, і я буду цей проєкт тут просувати. Якщо ми переможемо хоча б на одному напрямку — угорському, то це для мене буде звершення", - запевнив Петров.

Читайте також: Керівник Закарпаття Олексій Петров про стосунки з політичною елітою краю: "Про напружені стосунки поки що говорити рано"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів