Закарпаття візьме участь у європейському проекті щодо просування туристичного потенціалу ремесел та гастрономії

Закарпаття візьме участь у європейському проекті щодо просування туристичного потенціалу ремесел та гастрономії
Проект пропонує інноваційний підхід для просування спадщини та туристичного потенціалу ремесел та гастрономії в транскордонному регіоні як спільний регіональний туристичний напрям, таким чином зближаючи місцеві громади та зменшуючи лінії розмежування між країнами-членами ЄС Угорщиною та Румунією та їх сусідом, Україною, - повідомляє prozak.info.

 

Головний партнер проекту, Торгово-промислова палата повіту Марамуреш, університет Бабес-Болай (Румунія), з Угорщини – університет м. Мішкольц та Торгово-промислова палата округу Боршод-Абауй-Земплен, з України – Ужгородський національний університет та Закарпатський Фонд підтримки підприємництва «ТЕС Фонд». Проект «Kra’gas» фінансується за підтримки ЄІС ТКС Угорщина – Словаччина – Румунія -Україна 2014-2020.

Загальна сума проекту майже 647 тисяч евро. Із цих коштів Євросоюз надасть основну частку - 582 тисячі євро.

Що стосується закарпатських учасників проекту, то університет надасть майже 80 тисяч євро, а ТЕС Фонд 64,2 тисяч евро.

Спадщина, ремісництво та гастрономія сприймаються як стратегічні «родзинки», що впливають на розвиток туризму.

Партнерство побудовано таким чином, щоб сприяти розвитку регіональних ремесел та гастрономічної культури як відповідних компонентів культурної спадщини та як загальних регіональних туристичних напрямків.

Основна мета проекту: розвивати транскордонну співпрацю в регіоні проекту, просуваючи ремесла та гастрономічну культуру регіону як невід'ємних складових культурної спадщини Карпатського єврорегіону та як загальних регіональних туристичних напрямків, таким чином наближаючи місцеві спільноти та усуваючи межі між членами ЄС Угорщиною та Румунією та її сусідом, Україною.

Проект передбачає одне антропологічне дослідження, яке дозволить виділити схожість, пов’язану з ремеслами та гастрономією регіонів-партнерів. Планується розробка тематичного прикордонного туристичного маршруту ремісництва і гастрономії, буде реалізовано один рекламний тест маршруту, проведено один міжнародний фестиваль ремісництва та гастрономії та створено веб-сторінку туристичного маршруту.

 

29 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів