Відновлять автобусні перевезення, спортивні заходи, роботу готелів: з 1 червня в Ужгороді послаблюють окремі карантинні заходи. ДЕТАЛІ

Відновлять автобусні перевезення, спортивні заходи, роботу готелів: з 1 червня в Ужгороді послаблюють окремі карантинні заходи. ДЕТАЛІ
Ужгородська міська рада повідомила про рішення спеціальної комісії.

 

 Із понеділка, 1 червня, в Ужгороді послаблюють окремі карантинні заходи. Зокрема, відновлюють міські автобусні перевезення. Проте, аби першочергово забезпечити перевезення працюючих в умовах обмеження кількості місць в автобусах, наразі пільговий проїзд діятиме лише для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю І і ІІ груп, а іншим категоріям пільговиків, особливо літнім людям, рекомендовано до завершення карантину утримуватися від поїздок громадським транспортом.

Таке рішення прийняли сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТБ та НС) в Ужгородській міській раді.

Міський голова Богдан Андріїв наголосив, що пенсіонери в Ужгороді завжди мали право безкоштовного проїзду, але зараз найважливіше – подбати про здоров’я, особливо вразливих груп населення, старших людей, тому наразі їм краще не їздити автобусами.

Відповідно до постанови головного санітарного лікаря України проїзд в автобусах – виключно на сидячих місцях, пасажири, як і водії, повинні бути в масках.

Перевізників зобов’язано забезпечувати регулярну дезінфекцію автобусів – перед кожним рейсом.

Також із 1 червня дозволено:

– спортивні заходи без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб;

– релігійні заходи, за умови участі не більше 1 однієї особи на 10 метрів квадратних площі, де проводиться релігійний захід;

діяльність готелів (крім функціонування в готелях ресторанів, басейнів, спа-зон);

– роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше 10 осіб).

Роботу дитячих садків в Ужгороді, за рішенням комісії ТЕБ та НС, передбачено відновити з 9 червня.

Ужгородська міська рада

 

29 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів