Пасторів та сімейних медиків, які працюють із ромським населенням, сьогодні зібрали у міськраді Ужгорода

Пасторів та сімейних медиків, які працюють із ромським населенням, сьогодні зібрали у міськраді Ужгорода
Заступник міського голови Василь Гомонай наголосив на важливості об’єднання зусиль медиків та людей, які мають авторитет та вплив серед ромів, для протидії поширенню коронавірусу, подякував лікарям за їхню самовіддану працю.

 

 «З початку пандемії ми боялися, що захворюваність піде від заробітчан, які масово повернулися з-за кордону, але правильно організували контроль за самоізоляцією і уникли загрози. Потім були побоювання через відзначення Великодня, проте завдяки домовленості зі священнослужителями не мали різкого збільшення кількості хворих. Із відновленням міського транспорту теж поки немає особливих проблем, оскільки водії і пасажири дотримуються вимог безпеки. Карантинні обмеження поступово послаблюють, однак необхідно наполягати, щоб, зокрема і в ромських громадах, дотримувалися заходів, які дозволяють уникнути інфікування коронавірусом.

 

Радник міського голови з питань нацменшин Юрій Мандич зазначив, що метою зустрічі було ближче познайомити пасторів та медиків, обговорити більш тісну співпрацю, налагодити тристоронній – за участю міської влади –діалог для сприяння здоров’ю ромів в Ужгороді.

На засіданні координаційної ради обговорили також питання вакцинації для маленьких і дорослих ромів, укладення декларацій із сімейними лікарями, адже нерідко роми не мають належних документів, втрачають і змінюють номери телефонів, які пов’язані з наданням послуг сімейного лікаря, електронним скеруванням на консультації до вузьких спеціалістів тощо.

Ужгородська міська рада

 

10 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів