30 закарпатців уже отримали ID-картки із ідентифікаційними кодами (ВІДЕО)

30 закарпатців уже отримали ID-картки із ідентифікаційними кодами (ВІДЕО)
Користування ID-карткою стає зручнішим: закарпатці вже отримують паспорти, що одночасно містять ідентифікаційний код.

 

Паспорт у вигляді ІD-картки разом з ідентифікаційним кодом отримали 30 закарпатців, яким виповнилося 14 років, повідомляє Суспільне. Про це розповіла речниця міграційної служби на Закарпатті Ольга Поштак. За її словами, таку кількість документів зробили протягом трьох тижнів, відколи діє така послуга в Україні. ІD-картку разом з кодом оформлюють тим, хто отримує паспорт громадянина вперше.

Оформлення такого документу триває 15 хвилин, – розповідає Ольга Поштак. «Для того, щоб оформити ІD-карту є обов’язковий перелік документів, які відповідно відображаються на ній. Серед них був ідентифікаційний код, якщо його не було в 14 років, він не відображався графічно на ІD-картці. Раніше доводилося носити окремо, ІD-карту і окремо паперовий ідентифікаційний код. Зараз набагато зручніше, коли оформлюється все разом. Графічно це все буде нанесено на ІD-картці».

Документи, які потрібні для оформлення послуги ІD-14: паспорт одного з батьків, з яким проживає дитина, свідоцтво про народження, довідка №13 про реєстрацію місця проживання і заява, про те що потрібно оформити ідентифікаційний код.

За словами Ольги Поштак, видають ІD-карту через двадцять днів, після подання документів.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів