Зустріч регіонального бізнесу з головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету  Юрієм Арістовим

Зустріч регіонального бізнесу з головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету  Юрієм Арістовим
24 червня на Закарпатті відбулась зустріч правління Федерації роботодавців Закарпаття  з головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрієм Арістовим, народними депутатами України та керівництвом Закарпатської ОДА.

 

Серед представників бізнесу, які взяли участь у обговоренні найбільш актуальних питань щодо створення сприятливого бізнес-середовища у регіоні:  голова Федерації роботодавців Закарпаття Володимир Панов,  генеральний директор УАП ТОВ «Фішер-Мукачево»,  генеральний директор ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» Сергій Карцев, генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко, заступник директора керуючої компанії  індустріального  парку «Соломоново» ТОВ «Сезпарксервіс» Марина Паращинець. 

Промисловий потенціал Закарпаття та умови за яких регіон має шанси до економічного зростання презентував  голова Федерації роботодавців Закарпаття  Володимир Панов.

«Сьогодні  потребуємо створення середовища за якого діючий бізнес не скорочуватиме виробництво, а матиме шанси на розвиток. Залучення України в якості зовнішнього виробничого майданчика дозволить істотно нарощувати обсяги виробництва та  експортний потенціал. Для цього необхідно прийняття законодавчої бази, яка сприятиме розвитку виробництва в Україні», - зазначив  Володимир Панов.

Представники Федерації роботодавців Закарпаття висловили депутатам Верховної Ради України ключові побажання щодо першочергових кроків для створення сприятливого бізнес-середовища на законодавчому рівні. Зокрема, йшлося про необхідність зміщення акцентів з імпорту на виробництво, тобто створення  умов, за яких виробляти в країні економічно вигідніше, ніж імпортувати; запровадження дієвих  фіскальних та митних стимулів для розвитку індустріальних парків; прийняття законів  щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні;  ініціювання та прийняття законодавства щодо  відродження спеціальних економічних зон та реанімації спецрежимів інвестиційної діяльності,  проведення реформи освіти та ін.  

Учасники зустрічі у форматі прямого діалогу мали можливість обговорити низку важливих питань, які сьогодні турбують бізнес, а саме: неоптимізований перехід кордонів вантажним транспортом, питання затвердження міжнародних форм сертифікатів для ввезення на митну території України,  питання закупівлі вироблених в Україні товарів за державні кошти, відсутність авіасполучення з регіоном та ряд інших.   

Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрій Арістов наголосив на  готовності до відкритого діалогу та важливості врахування всіх зауважень і пропозицій від представників реального сектору економіки. За його словами, підтримка вітчизняного виробника  є  надважливою, адже це запорука зростання економіки.

За підсумками зустрічі заступник голови Закарпатської ОДА Віталій Цвігун  підтримав висловлені бізнесом пропозиції, наголосивши  на важливості об’єднання зусиль заради досягнення результату, та запевнив у зацікавленості регіональної влади в тому, щоб якомога швидше вирішити нагальні проблеми регіонального бізнесу.   

Прес-служба Федерації роботодавців Закарпаття

 

 

24 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів