Прикордонне співробітництво: чи втілює Закарпаття всі можливості?

Прикордонне співробітництво: чи втілює Закарпаття всі можливості?
Зустріч за круглим столом з організаціями та установами області, які реалізують транскордонні проєкти в рамках програм прикордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" та "Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна" ЄІС 2014-2020 відбулася сьогодні в залі ректорату УжНУ. Про що говорять на зустрічі?

 

Зустріч відбувається за участі голови ОДА Олексія Петрова, голови обласної ради Михайла Рівіса, ужгородського міського голови Богдана Андріїва та ректора УжНУ Володимира Смоланки. 

На зустрічі обговорюють стан реалізації проєктів транскордонного співробітництва. Зокрема, про етапи реалізації проєкту "Відновлення туристичної привабливості історичного "Соляного шляху" розповів присутнім директор Агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва "Закарпаття" Закарпатської облради Михайло РІвіс.

Представник Ужгородської міськради Михайло Мірошніков ознайомив присутніх із транскордонними проєктами міста Ужгорода у контексті співпраці з містами-побратимами. Зокрема, зупинився на втіленні проєкту "Підвищення рівня доступу до медичних послуг у містах Кросно та Ужгород". Досвідом впровадження проєктів у галузі охорони здоров'я (проєкти "Інтенсивна терапія для майбутнього", "Інфекційні хвороби без кордонів") поділився директор КНП "Обласна дитяча лікарня" Закарпатської облради Роман Шніцер тощо.

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, вислухавши інформацію, підбив підсумки:

"Виніс для себе кілька меседжів. У нас закінчується процес децентралізації, і саме громади прийматимуть рішення щодо можливості самостійно брати участь у проектах співфінансування. Думаю, більшість ініціатив виходитиме саме від громад. Нам потрібно створювати практику сприяння щодо залучення і активізації такої роботи з боку громад. Вважаю за потрібне закласти основні стратегічні напрямки, за якими вже зможуть працювати громади і ми.

Маємо розбити стереотипи щодо того, що чиновники не сприяють. Є нова команда під моїм керівництвом. І ми прагнемо більшої комунікації та співпраці. Ми представляємо ваші інтереси. Нам треба забирати пальму лідерства від Львова».

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів