На Закарпатті правоохоронці продовжують перевірки порушень карантинних обмежень

На Закарпатті правоохоронці продовжують перевірки порушень карантинних обмежень
Сьогодні робоча група у складі представників ДСНС, райдержадміністрації, поліції, держпродспоживслужби та міської ради здійснила рейд по торговельних закладах та закладах громадського харчування у місті Виноградів.

 

В першу чергу перевіряли дотримання карантинних вимог, а саме: наявність у працівників засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів, а також дотримання вимог з недопущення скупчення людей. Варто зауважити, що здебільшого керівники об’єктів відповідально ставляться до дотримання вимог карантину, а працівники закладів забезпечені масками, рукавичками та антисептиками.

За недотримання встановлених заходів передбачено, окрім адміністративної відповідальності, кримінальну.

Так, до ЄРДР внесено відомості про розпочате кримінальне провадження. Воно стосується порушень виявлених у супермаркетах міста Виноградів та закладах харчування. Тут зафіксували порушення щодо масконосіння, відсутність дезінфекції, недотримання соціального дистанціювання.

Ст 325 ККУ, за якою розпочато провадження, передбачає кримінальну відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням, а якщо такі діяння спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, то особі загрожує до восьми років позбавлення волі.

Закарпатська ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів