Важливі для Закарпаття питання обговорили на засіданні профільної комісії, яку очолює Андрій Андріїв

Важливі для Закарпаття питання обговорили на засіданні профільної комісії, яку очолює Андрій Андріїв
В Ужгороді під керівництвом Андрія Андріїва засідала комісія з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій. Участь у її роботі взяли: перший заступник голови облради Йосип Борто, заступник голови ОДА Віталій Цвігун, керівники окремих департаментів ОДА та ін.

 

Зокрема, говорили про стан справ аеропорту «Ужгород». Віталій Цвігун інформував, що на сьогодні розроблено новий проєкт Програми розвитку Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2021-2025 рр. Після його обговорення в профільних комісіях, врахувавши всі слушні депутатські пропозиції, проєкт буде внесено на розгляд у сесійний зал. Посадовець також повідомив, що на сьогодні вже зголосилося декілька реальних інвесторів, які готові співпрацювати із владою краю стосовно організації авіаперевезень: спочатку – до української столиці, а відтак – до країн Євросоюзу. А також про те, що направлено лист до Міністра транспорту і будівництва Словаччини з проханням сприяти якнайшвидшому врегулюванні процедурних вимог із імплементації Протоколів і підписання словацькою стороною Угоди про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію аеропорту «Ужгород».

Коли зайшлося про стан будівництва автодоріг загального користування державного та місцевого значення краю, то наголошувалось, що відтепер кожен житель області  матиме змогу бачити реальну картину будь-якої дороги, відкривши розроблену інтерактивну мапу автодоріг загального користування Закарпаття, де відображатиметься ведення будівельних і ремонтних робіт, джерела фінансування, суми виділених та освоєних коштів, графік ремонтів тощо.

Тож, активно обговоривши порушені питання,  присутні зійшлися на тому, що наразі вкрай важливо серед іншого докласти максимум спільних зусиль, аби повернути Закарпаття в «митний експеримент». Підтримали депутати в цьому ключі і два звернення, ініційовані головою профільної комісії А. Андріївим: до Укрзалізниці – про вузькоколійне сполучення між с. Минай Ужгородського району та Словаччиною, до Укравтодору – про ремонт дороги державного значення Перечин – Свалява та виготовлення відповідного проєкту і включення його фінансування до розпорядження КМУ

Цікавились члени комісії  і питанням нелегальних перевізників у межах області, які зайшли на ринок, доки легальні працюють в умовах карантину. На що посадовець відповів, що вже оголошено конкурс автоперевізників із новими вимогами, серед яких – наявність GPS-системи на транспортних засобах, які пропонуються для роботи на автобусних маршрутах, з обов’язковим технічним забезпеченням передачі даних у центр керування руху. Це дасть змогу пасажиру заздалегідь бачити час прибуття автобуса в пункт призначення.

Йшлося і про відкриття нового міжнародного пункту пропуску на українсько-румунському кордоні «Біла Церква – Сігету Мармацієй». Детальний план уже на розгляді в Мінекології України. Фінансуватиметься цей проєкт румунською стороною, яка  вже розпочала підготовчі будівельні роботи. Предметом детального аналізу профільної комісії стали проєкти рішень про внесення змін і доповнень до низки раніше ухвалених галузевих програм у сфері фінансів, соцзахисту населення краю, а також про надра і майно, про результати та хід виконання галузевих Програм.

Пресслужба облради

 

07 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів