Як відбуватиметься навчання в школах з вересня: нові версії влади

Як відбуватиметься навчання в школах з вересня: нові версії влади
Відновлення навчального процесу в звичайному режимі можливо на четвертому етапі виходу з карантину, до якого більшість регіонів країни не готові через високий рівень захворюваності.

 

Про це повідомив на брифінгу 8 липня мер Києва Віталій Кличко. 

Тому Київ готується до дистанційного навчання.

"Зважаючи на рекомендації уряду, можу сказати одне: до кінця карантину навчання буде дистанційним.

Виходячи з цього департамент освіти КМДА надав рекомендації всім навчальним закладам підготувати плани та розробити форму дистанційного навчання. 

Таким чином кожна школа має можливість адаптувати програму до технічних можливостей учнів та вчителів. 

Але місто робить все, щоб 1 вересня за сприятливої епідеміологічної ситуації розпочати навчальний процес у школах", – додав Кличко.

"Підуть. Але як — це вже питання, яке ми проговорюємо з новим в.о. міністра освіти. Є декілька варіантів.Проте головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю BBC News Україна зазначив, з 1 вересня діти можуть піти в школу. Але навчальний процес все одно буде змінено.

Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах. Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитись. По змінах розводити. Думаю, що ці моделі ми напрацюємо", – розповів Ляшко.

Він додав, що спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо. 

"Готуємось і до найгірших сценаріїв, до дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повністю повернення дітей до школи", – сказав Ляшко.

Один із варіантів розвитку подій також озвучив в інтерв'ю "Українській правді.Життя" ексзаступник міністра освіти і науки України Єгор Стадний:

"Можливо, треба шукати сценарії, коли якась частина навчання, можливо, якось дистанційно, а виховання і соціалізація відбуваються очно, просто зменшений обсяг контактних годин. Особливо це важливо для молодших класів.

Така форма не є вдалою і досконалою, але вона в умовах пандемії одна з можливих.

Можливо, поки погода дозволяє, ці контактні години надворі проводити. Зменшення кількості дітей у класах, якщо це реально для певної школи, це теж можливо".

Стадний також зазначив, що запустити повноційне дистанційне навчання з вересня майже не можливо:

"Ти не запустиш нормальну навчальну платформу, коли немає реєстру учнів, вчителів, немає того програмного забезпечення та нормативки, яке переводить в електронний формат всю паперову роботу.

Також електронні підручники не у вигляді сканованих PDF-ок, а інтерактивні навчальні матеріали. Вересень 2021 року – це найбільш оптимістичні плани".

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, за яких умов діти ходитимуть у школу.

"Звичайно, ніхто не відміняє і не збирається відміняти класичного традиційного освітнього процесу. Це пріоритет. В умовах помірного розвитку епідемії в Україні, освітній процес буде розпочатий з дотримманням елементу захисту дітей і вчителів. Режим масочний, дистанційний, дезінфекція", – зазначив прем’єр-міністр.

life.pravda.com.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів