Понад 16 тисяч вантажівок перевірили сучасні скануючи системи на кордоні в Закарпатті

Понад 16 тисяч вантажівок перевірили сучасні скануючи системи на кордоні в Закарпатті
Як працюють на митних постах «Тиса» та «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби стаціонарні скануючі системи та чи безпечні для громадян, - дізнаємося безпосередньо від фахівців.

 

- Сканери встановила фірма «Нуктех Кампані Лімітед». Вони дозволяють в рази скоротити загальний час митного контролю та не проводити довготривалі,  затратні операції з розвантаження та огляду транспортних засобів, - розповідає начальник управління технічних засобів митного контролю митниці Сергій Андроненков.  

Він також запевняє, що радіоактивний фон весь час помірний, про що підтверджує постійно увімкнений дозиметр. Рентгенологічний процес перевірки вантажівок триває всього кілька хвилин. Далі найважливіше – аналіз картинок. Сучасний сканер має унікальні можливості точного розпізнавання прихованих від митного контролю об’єктів. Тут необхідний досвід митника-пошуківця.

Використання самих систем регулюється Основними санітарними правилами забезпечення радіаційної безпеки та системи цілком відповідають вимогам ВОЗ та МАГАТЄ.

- Для забезпечення радіаційної безпеки, здоров’я обслуговуючого персоналу та населення, працівники Закарпатської митниці здійснили всі необхідні заходи з радіаційної безпеки. Зокрема, отримали Санітарний паспорт на сканери та Ліцензію на проведення робіт із джерелом іонізуючого випромінювання, - наочно демонструє документи заступник начальника управління технічних засобів митного контролю митниці Вадим Панищев та додає: - Транспортні засоби, контейнери та об’єкти, що проходять сканування, не набувають залишкової радіації, тому обмежень щодо кількості сканувань не має.

Митники запевняють, що всі водії транспортних засобів, при проведенні сканування, знаходяться у визначеному безпечному місці та не отримують радіаційного випромінювання від скануючої системи.

До слова, дитячі товари, продукти харчування, рослини - зберігають свої властивості і після сканування

За добу скануючи система може перевірити кілька сотень транспортних засобів. За два місяці через скануючи систему перевірено понад 16 тисяч вантажівок та бусів, 10 тисяч з яких – на митному посту «Тиса».

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів