Митники не потрібні? На Закарпатській митниці діє пілотний проєкт з автоматичного оформлення митних декларацій

Митники не потрібні? На Закарпатській митниці діє пілотний проєкт з автоматичного оформлення митних декларацій
На Закарпатській митниці Держмитслужби триває пілотний проект з автоматичного оформлення митних декларацій. Про це розповів в.о. начальника митниці Олександр Богаш журналістці телеканалу ІСТV, яка поцікавилася новаціями в митній системі.

 

- За два останні місяці з початку запровадження пілотного проєкту з виконання митних формальностей автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі у Закарпатській митниці Держмитслужби оформлено 184 митні декларації. Пілотний проєкт стосується трьох митних режимів і передбачає можливість автоматичного оформлення митних декларацій без участі посадових осіб митниці, - зазначив Олександр Яношович, додавши: - До речі, Закарпатська митниця була однією з перших із впровадження цього проєкту.

За словами посадовця, для реалізації проєкту розроблено спеціальний алгоритм залежно від видів транспорту, митних режимів і типів митних декларацій. До прикладу, декларації, які відповідають певним критеріям і оцінюються як низькоризикові, система оформлення надсилає в окреме вікно. Якщо в декларації виявляться ризики або спрацьовує система автоматизована система управління ризиками, її митне оформлення продовжується за звичайною процедурою. Якщо ж система не виявляє помилок і ризиків, декларація оформляється автоматично, про що декларант отримує відповідне повідомлення.

Під час реалізації проєкту доопрацьовано алгоритм виконання митних формальностей, що дало змогу збільшити перелік учасників проєкту та кількість митних декларацій.

У Закарпатській митниці до експерименту залучено три внутрішні митні пости: «Ужгород-центральний», «Мукачево» і «Виноградів» та три закарпатські підприємства.

Пресслужба Закарпатської митниці

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів