Закарпатці потрапили в рабство у Херсонській області: поліція проводила спецоперацію

Закарпатці потрапили в рабство у Херсонській області: поліція проводила спецоперацію
Чергового сучасного рабовласника, який утримав в неволі13 людей, викрили поліцейські в Херсонській області. Це сталося завдяки тому, що двом "рабам" вдалося втекти.

 

Житель Скадовського району утримував у селі в трудовому рабстві 13 мешканців центральних та західних областей України, яких "здавав в оренду" фермерам. "Раби" по 15 годин  працювали на полях, грошей не отримували, адже "рабовласник" забирав їх собі.

Двом бранцям вдалося втекти та повідомити про те, що відбувається, правоохоронцям. Після цього поліцейські провели спецоперацію по звільненню решти "рабів". Серед звільнених двоє жінок, вік бранців – від 19 до 53-х років.

Уже відомо, що "рабовласник" вербував працівників переважно у Кіровоградській та Закарпатській областях. Обіцяв зарплатню, безкоштовне проживання та харчування. На місці ж селив людей в сарай, в антисанітарні умови, та змушував працювати за їжу.

Нині відкрите кримінальне провадження за ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.149 "Торгівля людьми" КК України. Фахівці надають звільненим медичну та психологічну допомогу.

 ГУ Нацполіції в Херсонській області

 

25 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів