Поліцейські Закарпаття виявили групу нелегальних мігрантів та їхнього перевізника

Поліцейські Закарпаття виявили групу нелегальних мігрантів та їхнього перевізника
У Нижніх Воротах на Воловеччині працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та співробітники патрульної поліції, виявили в автомобілі групу нелегальних мігрантів, яких перевозив житель Ужгорода. За даним фактом розпочато розслідування.

 

Вчора, 30 липня, в ході проведення оперативно-профілактичних заходів по нелегальній міграції пізно ввечері на автодорозі Київ-Чоп біля  спецпоста поліції у Нижніх Воротах оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми спільно з працівниками управління патрульної поліції, маючи відповідну оперативну інформацію, зупинили для перевірки автомобіль марки «Daеwoo». 

За кермом автомобіля перебував 50-річний таксист із міста Ужгород, який перевозив чотирьох нелегальних мігрантів. Останні назвалися громадянами Бангладеш, але відповідних документів на право перебування в Україні не надали. 

Як встановили поліцейські, дані особи раніше вже намагалися нелегально перетнути державний кордон України, були за це затримані в Чернівецькій області й тривалий час утримувалися в спеціалізованій установі для нелегальних мігрантів. Тепер же ці бангладешці вирішили спробувати потрапити до омріяної Європи через Закарпаття.

Автомобіль із нелегалами було доставлено для документування у Воловецьке відділення поліції. 

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація – ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). 

У ході досудового розслідування правоохоронці виявлятимуть можливих співучасників даного злочину. Самих же нелегальних мігрантів, найімовірніше, буде притягнуто до адміністративної відповідальності з подальшим примусовим видворенням із України.  

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів