Закарпатські школи отримали 16 нових автобусів (ФОТО, ВІДЕО)

Закарпатські школи отримали 16 нових автобусів (ФОТО, ВІДЕО)
Сьогодні, 6 серпня, на площі Народній в Ужгороді відбулася передача 16 шкільних автобусів для навчальних закладів Закарпаття.

 

Департамент освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації на початку червня оголосив тендер на придбання 16 одиниць шкільних автобусів на очікувану суму у 29,28 млн грн. Транспортні засоби, які у підсумку закупили коштом спеціальної субвенції за 29,09 млн грн, перевозитимуть школярів у Рахівському (2), Тячівському (3), Міжгірському (2), Свалявському (2), Перечинському (1), Ужгородському (1), Великоберезнянському (1), Берегівському (1), Іршавському (1), Хустському (1), Мукачівському (1) районах. 14 з 16 автобусів обслуговуватимуть сільські школи, 2 – міські навчальні заклади.

«Окрім цих автобусів, до кінця 2020 року за кошти залишків освітньої субвенції будуть придбані 3 автобуси Рахівським районом та 2 автобуси Воловецьким районом. Цього року було заплановано закупівлю 21 шкільного автобуса», – розповіла керівниція обласного департаменту освіти і науки Ганна Сопкова.

За словами голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, в умовах викликів, з якими нині зіткнулася держава, єдине, на чому точно не будуть економити, це діти і їхні потреби.

«Єдине, що ми не маємо скорочувати, це програми, які стосуються дітей, зокрема, продовження політики створення гідного і справедливого освітнього середовища. Діти – це наші найкращі інвестиції», – наголосив посадовець.

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс висловив сподівання, що Київ почує обласних депутатів, і новий навчальний рік для школярів Закарпаття розпочнеться у звичному, а не дистанційному режимі.

За день до вручення ключів від автобусів їхні майбутні водії пройшли спеціальний інструктаж у підрядника. Останній, у свою чергу, взяв на себе зобов’язання 24 місяці гарантійно обслуговувати автобуси, а у подальшому цим опікуватиметься одне з ужгородських АТП, з яким укладено відповідну угоду.

Профільні чиновники запевняють, що головне і єдине призначення шкільних автобусів – це перевезення учнів та вчителів шкіл області, натомість будь-яка інша експлуатація ТЗ не передбачена і заборонена.

За інформацією облдержадміністрації, з початку дії програми «Шкільний автобус» в області були придбані 216 таких транспортних засобів.

Катерина Ірха

0312.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів