Особливості та переваги автоматичної коробки Фольксваген

Особливості та переваги автоматичної коробки Фольксваген

 

Фольксваген створює одні з найкращих автоматичних коробок перемикання передач в світі. Тому АКПП Volkswagen встановлюють і інші виробники авто. Зокрема, Сеат, Шкода, Ауді.

Переваги АКПП від Фольксваген

За принципом дії вузол багато в чому схожий на «механіку». Головна різниця в тому, що зчеплення здійснюється без участі водія. Така особливість знижує навантаження на деталі, дозволяє швидко набирати швидкість.

Серед головних переваг трансмісії:

  • швидкий перехід без ривків від однієї передачі до іншої;

  • істотне зниження споживання палива (до 15-20%);

  • тривалість служби;

Але є й недоліки. Вони полягають у швидкому зносі блоків управління, які потрібно часто міняти.

Покоління «автоматики» Фольксваген

Розрізняють коробку з мокрим і сухим способом роботи. Перша розрахована на 6 швидкостей, а друга на 7. Мокра АКПП вживає більше 6 літрів трансмісійного масла, а суха — близько 2.

7-ступінчастий варіант НЕ найнадійніший в плані довговічності, але забезпечує більш швидкий розгін. Серйозним недоліком є і неможливість проведення ремонту: вузол можна тільки замінити. 6-швидкісна конструкція більш довговічна, можливий ремонт.

Ривки під час їзди, металевий гуркіт при переїзді невеликих перешкод, втрата динаміки розгону, сторонні звуки усередині механізму — все це говорить про наближення поломки. Якщо вузол не підлягає ремонту або такі дії недоцільні, то завжди можна придбати контрактну АКПП на Фольксваген. Зробити це краще в Euromotors — якість гарантована.

 

 

07 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів