Зменшення ПДВ для туроб’єктів та цільовий фонд для туристичного збору: фахівці розповіли в Ужгороді про законодавчі ініціативи

Зменшення ПДВ для туроб’єктів та цільовий фонд для туристичного збору: фахівці розповіли в Ужгороді про законодавчі ініціативи
У п’ятницю в Ужгородському прес-клубі відбувся брифінг Дмитра Нальотова, голови підкомітету туризму Верховної Ради, який перебував у області з візитом на запрошення Закарпатської туристичної організації. За участі Дмитра Нальотова на Перечинщині (Воєводино) напередодні відбувся круглий стіл «Туризм: посткарантинні наслідки та концептуальні напрями розвитку туристично-рекреаційної сфери Українських Карпат».

 

Як відзначив під час брифінгу Д. Нальотов, наразі існує нагальна потреба в підтримці туристичної галузі, яка зазнала значних збитків під час пандемії коронавірусу.

Зокрема, йдеться про зменшення ПДВ для підприємств, які займаються розміщенням туристів. Такі пропозиції вже опрацьовували на рівні Верховної Ради, у комітетах. Вони внесені у законопроєкт з підтримки туристичної галузі після пандемії і отримали підтримку в Офісі Президента. Але поки не проголосовані, ймовірніше за все, будуть винесені на розгляд на початку осені.

 Зміни стосуються засобів (об’єктів) розміщення, які будуть сплачувати ПДВ на рівні 7%.

«Така практика є в кількох європейський країнах, гарно працює. Це полегшить податкове навантаження на готельну та санаторно-курортну сферу, буде сприяти відкриттю нових готелів, допоможе долучити Україну у світові мережі і залучити міжнародних інвесторів», - додав Дмитро Нальотов.

Крім того, за словами голови, наразі вже зареєстрваний законопроєкт, який передбачає створення спеціального цільового фонду в туризмі.

«Мова про те, що сьогодні туристичній збір потрапляє в загальний бюджет і розмивається в ньому; ми ж хочемо зробити так, щоб туристичний збір акумулювався і таким чином були ресурси для реалізації стратегічних завдань у галузі. Друга частина законопроєкту передбачає розробку чітких стратегій, де передбачені терміни, критерії тощо. Розроблятиме їх Державне агентство розвитку туризму. Це полегшить співпрацю з міжнародними фондами (є низка проєктів по співфінансуванню)», - уточнив Д. Нальотов.

Він також повідомив, що законопроєкт сподіваються проголосувати в жовтні, щоб у 2021 спецфонд уже працював.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

До речі, за словами голови підкомітету, Ужгород входить у п’ятірку міст в Україні по туристичному збору, тому для міста це особливо актуально. 

 

10 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів