12 велосипедистів зупинили патрульні на пішохідному мості в Ужгороді

12 велосипедистів зупинили патрульні на пішохідному мості в Ужгороді
Про це сказав речник патрульної поліції Закарпаття Олександр Бодня. За його словами, на мості встановлений знак, який забороняє там проїзд на велосипеді. Правоохоронці робили порушникам тільки зауваження.

 

Через наїзд велосипедистки ужгородка Вероніка Бреза травмувала ногу. За її словами, сталося це, коли дівчина на велосипеді з’їжджала з пішохідного мосту:

"Йшла з протилежного боку від велодоріжок, і вже як зійшла з мосту, навпроти будки з морозивом ззаду відчула, що мене щось штовхнуло, розгорнуло і вилетіла дівчина ззаду. Я відчула різкий біль у нозі, не знала за що хапатися, чи себе рятувати чи дівчину підіймати", — розповіла Вероніка Бреза.

Патрульну поліцію Вероніка не викликала. Каже: було не до того, бо рана сильно кровила.

"Дуже хотіла би, щоб патрульна поліція хоч декілька днів, хоч кілька годин на день чергувала і штрафувала тих, хто катається на велосипеді на мосту", — сказала дівчина.

На пішохідному мості в Ужгороді встановлений знак, який забороняє проїзд на велосипеді. Дотримання цієї заборони перевіряють патрульні. Зупинили велосипедистку Мар’яну Куруц. Вона пояснила, що на знак не звернула уваги, бо коли їде на велосипеді, то нагору не дивиться:

"Я дивлюся на людей, щоб нікого не збити. Я їзджу на мості дуже повільно, і з краю біля перил, щоб нікого не зачепити".

Катерина Кудашева на пішохідному мості на велосипеді не їздить. Каже: якщо це велодоріжка то їде по ній, якщо її нема, то їде по обочині автомобільної дороги.

"Якщо є знаки, що треба пройтись пішки – прохожу, — сказала Катерина. — Тому що у мене двоє дітей, які теж катаються на велику, яких збивають люди, пішоходи, на велодоріжці, і яких я вчу дотримуватися правил, щоб все було безпечно".

За словами речника патрульної поліції Закарпаття Олександра Бодні, правоохоронці за недотримання правил на пішохідному мості роблять попередження та виписують штрафи. За порушення правила дорожнього руху «Рух велосипедистів заборонено" велосипедистами їм передбачено штраф 85 гривень

Якщо порушення призвели до аварійної ситуації, то штраф становитиме 170 гривень або можуть призначити громадські роботи від 20 до 40 годин.

Деталі дивіться у сюжеті Суспільне Закарпаття:

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів