Ужгородці вийшли на акцію солідарності з білоруським народом (ФОТО)

Ужгородці вийшли на акцію солідарності з білоруським народом (ФОТО)
У ці хвилини на площі Театральній в Ужгороді зібралося кілька десятків ужгородців.

 

Активісти висловлюють підтримку білорусам, які у ці дні масово протестують проти режиму Лукашенка.

Люди скандують "Жыве Беларусь", "Білорусь без Лукашенка", "Лука, уходи", "Вільні люди - за вільних людей" тощо. Серед мітингувальників є і білоруси. У руках тримають білоруську національну символіку. 

Активісти говорять про важливість свободи демократичного вибору і прав людини, які у ці дні кричуще порушують у Білорусі. Люди наголошують на тому, що не варто проводити паралелей із подіями в Україні часів Майдану.

ДОВІДКОВО: 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. За даними екзит-полів, перемогу з результатом близько 80% здобув діючий президент Олександр Лукашенко. Тисячі білорусів вийшли на вулиці, щоб продемонструвати свою підтримку головній опонентці Лукашенка Світлані Тіхоновській. В країні оголосили безстроковий страйк. Мітингувальників почали розганяти  та бити силовики. Тисячі людей затримали. Сьогодні у ЗМІ почали з'являтися свідчення тих, кого відпустили із відділків. Люди розповідають не лише про побиття на вулицях, але й про нелюдські умови утримання, жорстокі побиття, погрози та навіть зґвалтування у неприродній спосіб.

Uzhgorod.net.ua

 

14 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів