На Закарпатті можуть втілити проєкт зі створення електронної черги для перетину кордону

На Закарпатті можуть втілити проєкт зі створення електронної черги для перетину кордону
Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров сьогодні під час брифінгу говорив про запровадженя електронної черги на КПП.

 

Зокрема, О. Петров повідомив:

"На зустрічі із прем’єр-міністром України обговорили досить знакове питання для нашої Закарпатської області. Йдеться про електронні черги для перетину кордону. Закарпаття може стати унікальним пілотним проєктом.

Ми плануємо впроваджувати електронну чергу на КПП «Тиса» та на КПП «Ужгород», разом із нашими європейськими партнерами - Словаччиною та Угорщиною.

Цей проєкт передбачає отримання відповідного ґранту міжнародної технічної допомоги. Поки електронна черга буде стосуватися тільки каміонів, вантажних перевезень.

Ми бачимо досвід естонців, які побудували таку систему у місті Нарва, на кордоні із Росією. І вони розвантажили ті 15-ти кілометрові затори.Оласна державна адміністрація виступає з ініціативою підписання постанови проєкту.

Мені здається, таку ідею позитивно оцінив Денис Шмигаль, підтримав її. Ми сподіваємося на те, що за нашим прикладом і я впевнений, що він буде позитивним, Україна перейде на таку електронну систему перетину державного кордону.

Послуга буде платною. Якщо ви бажаєте перетнути кордон, ви повинні внести відповідну суму і в час, визначений електронним квитком, заїжджаєте під термінал. Камера вас сканує, відкривається шлагбаум – заїжджаєте. Якщо є питання у митників, вас відправляють на додатковий огляд, якщо ні, ви їдете на територію європейської держави.

Питання в тому, що ми хочемо забезпечити максимальний гарантований вчасний проїзд водіям. І передусім, це стосується бізнесу, бо питання перетину кордону, наприклад, за добу – це є елементом виробничого циклу підприємств, які знаходяться на наших територіях.

Термін впровадження цього пілотного проєкту 2021-2023 роки.

Таким чином ми хочемо протестувати цю електронну частину. Має бути підписана постанова у жовтні-листопаді цього року."

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів