Завдяки землі та платникам місцеві бюджети Закарпаття отримали понад 232 млн гривень

Завдяки землі та платникам місцеві бюджети Закарпаття отримали понад 232 млн гривень
Власники та орендарі земельних ділянок нашого краю впродовж січня-липня 2020 року сплатили до місцевих бюджетів Закарпаття 232,7 млн грн плати за землю. Зокрема, в липні цьогоріч сума плати за землю склала понад 50 млн гривень.

 

Загалом, протягом семи місяців цього року, внесок до місцевих скарбниць від юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю, склав понад 203,3 млн грн, відтак фізичні особи сплатили 29,3 млн гривень.

Акцентуємо увагу закарпатців, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Це визначено п. 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

 

19 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів