Через 85 упаковок медпрепаратів, прихованих від митного контролю, водій залишився без іномарки на кордоні

Через 85 упаковок медпрепаратів, прихованих від митного контролю, водій залишився без іномарки на кордоні
56-річний житель Івано-Франківської області повертався з Угорщини в Україну на автомобілі марки «СІТROEN BERLINGO» через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби. Під час проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрав «зелений коридор», тим самим декларуючи, що нічого прихованого та забороненого до ввезення на митну територію України не переміщує.

 

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, спільно з прикордонниками було вирішено провести поглиблений огляд іномарки. Відтак, за допомогою використання технічних засобів (оглядове дзеркало, викрутка, ліхтар), у ніші під сидінням водія виявлено 65 упаковок з медпрепаратами, які були закриті декоративною пластиковою кришкою. Інші 20 упаковок були приховані від митного контролю у кишенях спинки водійського та пасажирського сидінь під чохлами для авто крісел. Серед лікарських засобів: альфакальцидол, клозапін, аценокумарол, мебендазол, дидрогестерон, естрадіол та дидогесторон, мітоміцин та інші.

Чоловік визнав дані лікарські препарати своєю власністю, виправдовуючись, що придбав їх за кордоном та віз на прохання родичів, які для них життєво необхідні. А щодо їх значної кількості, то зазначив, в Україні такі лікарські засоби дороговартісні, а деякі з них – взагалі відсутні в аптеках. І хоча виявлені медпрепарати не входять у перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, що заборонені для переміщення через кордон, відносно співвітчизника складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 ч. 1  Митного кодексу України за приховування товару у конструктивних порожнинах та інших місцях автомобіля з метою їх незаконного переміщення.

Вартість 85 упаковок медпрепаратів, які вироблені у Словенії, Нідерландах, Угорщині, Іспанії, Ірландії, Італії та Словаччині, - додатково потребують оцінки спеціаліста-експерта. А от іномарка (2010 р.в.), що використовувалася для переміщення прихованого товару, оцінена у майже 170 тис грн., вилучена до рішення суду.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

 

22 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів