Роберт Травницький: Якою може бути «інша» закарпатська кухня

Роберт Травницький: Якою може бути «інша» закарпатська кухня
Привіт! Давайте знайомитись! Мене звати Роберт Травницький і я ужгородець. Я входжу до топ 120 кращих шеф-кухарів України і прагну змінити ставлення українців до нашої локальної кухні.

 

Трошки про мене. Кулінарією захопився ще в дитинстві, і уже в маленькому віці, намагався створити той самий пейрінг (тоді я ще не знав, що це), бігаючи по бабусиному городу і куштуючи ту чи іншу рослину. Тоді я не усвідомлював, що ця справа стане моїм покликанням на все життя, – пише Роберт Травницький для Varosh.

Будучи вже професійним шеф-кухарем, я чим далі усвідомлював, що потрібно відроджувати свою рідну, національну, закарпатську гастрономію. Я завжди вважав, що потрібно йти в ногу з часом і намагався слідкувати за тим, що роблять світові шефи: як їм присвоюють Мішленівські зірки, як вони винахідливо вигадують якусь нову техніку та поєднання, і як з абсолютно невідомих національних кухонь вони роблять чи не найвідоміші кухні світу. От і я вирішив, що Закарпаття нічим не гірше. Летс гоу.

Словосполучення «закарпатська кухня» може мати інше значення. Саме поєднання світових технологій, відомих локальних страв та найкращих продуктів може змінити ставлення людей до локальної їжі.

Я почав експериментувати і роблю це повсякчас. Будуючи своє бачення нової української та закарпатської кухні, я розумію, що вони можуть посісти гідне місце в світовій гастрономії. О, Боже, наскільки безмежні можливості ховаються в них.

gal-85033

gal-85029

gal-85025

gal-85017

gal-85057

gal-85053

gal-85037

gal-85041

Сало засолене в ромашці; шипшинова камбуча; керезет з трюфелем; картопляний профітроль з заварним кремом із пікниці; банош, зварений на соці квашеного персика; форель, маринована в розсолі з карпатського різнотрав’я; короп маринований з гречаною місо-пастою та десерт з квашеного білого гриба – це далеко на весь список того, на що здатна наша гастрономія.

Окрему ланку в цьому всьому займає природа, а саме, їстівні рослини. Жолудевий хліб, вино з минулорічного листя дуба, мариновані шишки та хвойні паростки, каперси з кульбаби та шипшини та багато іншого.

Світ української кулінарії настільки безмежний, що з кожним днем все більше поглинає мене. І моєю особливою місією є розповідати про це людям через нову закарпатську кухню. Далі буде.

Роберт Травницький, шеф-кухар, Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 серпня 2020р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів