В Ужгороді провели рейд на продавців баштанних (ФОТО)

В Ужгороді провели рейд на продавців баштанних (ФОТО)
Реалізаторам кавунів наголосили на необхідності оформлення дозвільних документів.

 

Щороку у цю пору в обласному центрі Закарпаття, як зрештою, і в багатьох інших населених пунктах краю, з’являються виїзні торгові намети, де найчастіше торгують овочевими, фруктовими та баштанними культурами. Мало того, що придбані у місцях несанкціонованої торгівлі товари несуть неабияку загрозу здоров’ю громадян, адже існує небезпека забруднення продуктів різними мікроорганізмами, реалізатори, до того ж, переважно працюють без будь-яких дозвільних документів.

Учора в Ужгороді пройшов спільний профілактичний рейд за участі фахівців Управління Держпраці та представників патрульної поліції щодо виявлення несанкціонованих пунктів вуличної торгівлі баштанними культурами.

«Усі власники і працівники таких «кавунних» точок, як з’ясували учасники рейдової перевірки, є в основному іноземними громадянами, – розповідає головний державний інспектор Управління Держпраці Маріанна Гукс. – Зрозуміло, що про дозвільні документи чи офіційне оформлення трудової діяльності тут навіть не йдеться».

Рейд мав превентивне спрямування, тож представники Управління Держпраці наразі роз’яснили реалізаторам законодавчі норми щодо ведення вуличної торгівлі, наголосивши на неприпустимості використання тіньової форми трудової зайнятості. А також нагадали про передбачену українським законодавством відповідальність за порушення нормативних вимог.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів