Через підпал авто лідера єврейської громади в Закарпатті відкрито кримінальне провадження

Через підпал авто лідера єврейської громади в Закарпатті відкрито кримінальне провадження
Вночі 31 серпня в Іршаві згоріло авто лідера єврейської громади в області. Про це сьогодні повідомили в Об'єднаній єврейській общині України. Причини пожежі та розмір збитків з'ясовують, розглядають різні версії.

 

Речниця Нацполіції Закарпаття Наталія Машіко розповіла, що внаслідок загоряння ніхто не постраждав.

"За даним фактом у поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України – «Умисне пошкодження майна шляхом підпалу». Буде результат експертизи, після чого будемо знати, від чого зайнявся автомобіль. Автомобіль належить місцевому мешканцю – це мешканець Іршави, 1980 року народження", — прокоментувала речниця.

Суспільному вдалося взяти коментар у Голови єврейської общини Закарпаття Йосифа Луцовича. Причиною підпалу його авто він вважає діяльність общини останнім часом:

"Ми зараз ведемо роботу по всій області по поверненню іудейського майна, яке було конфісковане в радянські часи. Це десятки споруд: синагоги, місця, де навчалися діти; оформлення цвинтарів у належний стан. Частково з цим, тому що багато майна, можливо, хтось має на нього свої плани. Нема інших причин, ворогів нема. Окрім цього, важко з чимось це пов’язати".

Суспільне Закарпаття

 

31 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів