"Мале Карпатське Коло" з'єднає Закарпаття з двома областями: розпочались ремонтні роботи

"Мале Карпатське Коло" з'єднає Закарпаття з двома областями: розпочались ремонтні роботи
У рамках проекту "Мале карпатське кільце", що передбачає будівництво дорожнього кільця завдовжки 100 км для об'єднання трьох областей і гірськолижних курортів на Львівщині розпочали ремонт дороги Славське - Хащованя.

 

Заплановано збудувати два мостові переходи, влаштувати хідники в населених пунктах, провести водовідведення та влаштувати підпірні стінки з габіонів.

На дорогу, що з'єднає Закарпатську область з іншими, з державного дорожнього фонду наразі виділено 72 млн грн. Роботи виконує компанія "Автомагістраль-Південь".

Досі жителі місцевих населених пунктів для поїздок до сусідніх областей користувалися гравійною дорогою. Спорудження сучасної траси дасть змогу розширити економічні зв'язки між двома регіонами та сприятиме розвитку туризму.

У рамках проекту "Мале карпатське коло" планують відремонтувати 300 кілометрів доріг, які з'єднують три гірські області - Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську. 

За оптимістичного сценарію реалізувати проект розраховують за три роки.

Як зазначав у свій час ексголова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль - "єднання областей задля розвитку дасть потужний синергетичний ефект".

“Мале Карпатське коло” – капітальний ремонт і будівництво нових ділянок доріг за державною програмою розвитку регіону Українських Карпат. Івано-Франківщина, Львівщина, Закарпаття. Сотні кілометрів якісної інфраструктури з освітленням, тротуарами та велодоріжками”, – писав Шмигаль.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів