На Закарпатті винороби пропонують свої землі під новий аеропорт

На Закарпатті винороби пропонують свої землі під новий аеропорт
Агрофірма «Леанка», профілем якої є виноробство, пропонує розглянути свої землі біля смт. Середнє для будівництва нового аеропорту Закарпаття. Запропонована ділянка землі знаходиться на півдорозі між Ужгородом та Мукачевом.

 

Про це повідомляє cfts.org.ua.

„Леанка“ пропонує розглянути під будівництво сучасного аеропорту, наявні в її постійному користуванні ділянки, які межують з смт. Середнє.

Реалізація подібного проекту забезпечить: виключення витрат на придбання землі у приватних власників; розвиток сучасної інфраструктури; забезпечення постійних робочих місць для жителів; постійний попит на вино компанії», — йдеться в повідомленні.

Наразі в розпорядженні підприємства є 1,2 тис. га землі, з яких під виноградниками знаходяться тільки 4,5 га.

Виходячи з наявної інформації про параметри планованого до будівництва аеропорту, зокрема, про довжину злітно-посадкової смуги не менше 2,5 тис. м, «Леанка» готова виділити ділянку площею 133 га.

«Ми знайшли одну таку ділянку. Вона фасадом виходить до дороги Київ-Чоп. Але потрібно їхати і дивитися на неї з авіаційними фахівцями, чи підходить вона по рельєфу, розі вітрів і іншим параметрам», — зауважив Дмитро Кравченко, помічник директора агрофірми «Леанка».

Слід наголосити, що підприємство на 100% є державним. Відповідно, держава отримає землю під аеропорт абсолютно безкоштовно.

«Для самої ж агрофірми, яка знаходиться зараз не в кращому фінансовому становищі, це вигідно репутаційно», — підкреслив Кравченко. 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів