Поліція викрила Великоберезнянського хакера. Триває досудове розслідування

Поліція викрила Великоберезнянського хакера. Триває досудове розслідування
Мешканець Закарпатської області за допомогою шкідливого програмного забезпечення незаконно втручався у роботу електронних обчислювальних машин. За неправомірні дії чоловікові доведеться понести відповідальність.

 

Поліцейські відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського районного відділення поліції повідомили про підозру 18-річному жителю села Луг Великоберезнянського району. Слідчі встановили, що хлопець, зареєстрований на форумі хакерів, розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.

18-річний житель Березнянщини, здійснював так зване “криптування” шкідливого програмного забезпечення, тобто робив його таким, щоб антивірусні програмні засоби визначали його як не шкідливе.

Після того, як люди встановлювали шкідливе програмне забезпечення на комп’ютер, треті особи мали можливість незаконно отримувати доступ до файлів, що зберігалися на ньому.

За процесуального керівництва прокуратури Ужгородського району чоловікові повідомили про підозру у кіберзлочині. 18-річному жителю села Луг інкримінують частину 1 статті 361-1 Кримінального кодексу України, тобто створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розпосюдження або збут. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років.

У справі триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів