В Ужгороді 13,7 млн. грн планують спрямувати на Програму відновлення історичного центру

В Ужгороді 13,7 млн. грн планують спрямувати на Програму відновлення історичного центру
РІшення схвалене на виконкомі Ужгородської міської ради, його ще має схвалити сесія.

 

Погодили члени виконавчого комітету сьогодні і комплексну Програму відновлення історичного центру Ужгорода на 2021-2023 роки. Її основні завдання:

- недопущення подальшого руйнування історичної забудови, створення безпечних умов для проживання населення;

- усунення аварійного стану інженерних мереж, їх реконструкція;

- збереження, відновлення та належне утримання пам'яток архітектури, інших будівель історичного центру міста, впорядкування ярусності забудови;

- реконструкція основних історичних площ і вулиць центральної частини міста, влаштування відповідного покриття, впорядкування та обладнання громадських територій із дотриманням принципів відтворення історико-архітектурного середовища;

- відтворення важливих архітектурних домінант і оборонних споруд міста;

- залучення громадськості до розв'язання проблем збереження культурної спадщини та соціально-економічного розвитку міста;

- заохочення власників/співвласників історичних будівель до їх відновлення, стимулювання суб’єктів підприємницької діяльності у відбудові та реставрації історичних об'єктів.

Ресурсне забезпечення Програми відновлення історичного центру Ужгорода на 2021-2023 роки – понад 32 млн грн., із них понад 16 млн грн - на 2021 рік. Її ще внесуть на розгляд депутатів міськради.

Іншим рішенням члени виконкому сьогодні погодили Програму реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021- 2023 роки. Нею передбачено зовнішнє освітлення міських шляхів, пішохідних зон та внутрішньоквартальних територій міста, влаштування системи декоративного підсвічування архітектури Ужгорода, зменшення викидів та забруднення довкілля. Ішлося, що реалізація Програми дозволить суттєво зменшити витрати коштів міського бюджету на освітлення міста та обслуговування мережі, знизити рівень аварій на автошляхах міста у темний період доби, покращити криміногенну ситуацію в місті.

Фінансове забезпечення Програми – 13,7 млн. грн, зокрема на 2021 рік – 3,8 млн грн. Цю Програму також іще розглянуть депутати міськради.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів