На Іршавщині горів монастир, рятувальники врятували монахів (ФОТО)

На Іршавщині горів монастир, рятувальники врятували монахів (ФОТО)
Про це повідомляють в ДСНС України в Закарпатській області.

 

22 вересня о 23:31 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в будівлі для проживання монахів на території Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря Мукачівської єпархії УПЦ, що в с. Сільце Іршавського району. Загорілося дерев’яне перекриття між першим та другим поверхом споруди. Спочатку монахи намагалися самотужки загасити вогонь за допомогою відер із водою. І тільки коли зрозуміли, що їм це не вдасться, зателефонували за номером 101.

За викликом до монастиря направили бійців 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м.Іршава. Загалом на місці події працювали 4 одиниці техніки та 18 чоловік особового складу. Як з’ясувалося, всередині будівлі залишилися троє монахів. Рятувальники вивели їх на вулицю, однак чоловіки, перебуваючи у шоковому стані, намагалися повернутися до палаючої споруди. Бійці ДСНС силоміць захистили їх від небезпеки. Після цього о 00:41 вогнеборці локалізували пожежу та о 04:55 – остаточно її ліквідували.

Внаслідок пожежі знищено покрівлю на площі 120 кв. м., меблі, вікна і двері. Крім цього, пошкоджено стіни та перекриття будівлі для проживання монахів. Суму завданих збитків, як і причину появи вогню, встановлюють правоохоронні органи.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів