В Ужгороді – виставка «Такі, як є: стоп булінг!»

В Ужгороді – виставка «Такі, як є: стоп булінг!»
Виставку «Такі, як є: стоп булінг!» відкрили напередодні в Ужгороді у сквері Святої Тетяни. На ній представили 19 фоторобіт-переможців конкурсу в рамках ХVІ Мандрівного фестивалю документального кіно про права людеи? Docudays UA. Організатори – управління освіти Ужгородської міської ради спільно з Карпатським агентством із прав людини «Вестед».

 

Участь у конкурсі взяли школярі закладів освіти міста, а також школи міста Світ (Словаччина), з-поміж майже 60 робіт обрали 19 кращих.

Як повідомили на відкритті виставки, до цього проєкту Ужгород долучається вшосте. Щороку учасники обирають іншу тему, зокрема вже йшлося про екологію, глобальне потепління, соціальну рівність, права людини; наступною планують обрати тему діджиталізації та цькування в інтернеті.

Начальниця управління освіти Наталія Мухомедьянова розповіла про реалізацію проєкту, похвалила школярів, які творчо і глибоко висвітлили тему, висловила сподівання, що через виставку в такому форматі ще більше людей зможе осмислити важливість протидії булінгу.

Організатори наголосили, що інакшість не є приводом для цькування, а навпаки доводить, що всі ми індивідуальні та особливі.

Окрім власне фотоілюстрацій, роботи супроводжують і підписи. За словами методистки управління освіти Ужгородської міської ради, координаторки учнівського врядування «Корзо» Марії Симкович, на базі цієї виставки вчителі зі школярами зможуть проводити виховні години.

Про кримінальну відповідальність за булінг розповів на відкритті виставки дільничний офіцер Ужгородського міськвідділу поліції Іван Белецький, додав, що у роботі нерідко доводиться фіксувати випадки булінгу.

За умовами проєкту, виставка є мандрівною, до карантину роботи встигли побувати в 4-х ужгородських школах. Переглянути роботи можна ще 24-25 вересня у ректораті УжНУ, куди перенесли виставку через погіршення погоди.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів