Близько 8 тисяч закарпатців працевлаштовано обласною службою зайнятості з початку року

Близько 8 тисяч закарпатців працевлаштовано обласною службою зайнятості з початку року
Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Закарпатської обласної служби зайнятості, упродовж січня-серпня 2020 року становила 7,75 тис. осіб, при цьому 58,4% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Це свідчить про оперативність та професіоналізм фахівців служби, які намагаються індивідуально підходити до потреб кожного клієнта.

 

З числа колишніх безробітних 28,7% знайшли роботу в переробній промисловості; 21,5% − в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів; 11,8% − у сільському, лісовому та рибному господарстві; 6,4% – у тимчасовому розміщуванні й організації харчування; 5,3% − у будівництві; 4,6% − в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги; 4,3% − в освіті; 4,0% − у транспортній, поштовій та кур’єрській діяльності; 3,8% − у державному управлінні й обороні, обов’язковому соціальному страхуванні; тощо.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 53 безробітних, з яких 22 особи недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 603 осіб, 214 з яких взяли участь у громадських роботах та 389  − в інших роботах тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, упродовж січня-серпня 2020 року за направленням обласної служби зайнятості 534 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 478 безробітних стажувалися на вакантних місцях за професіями: бармен, бухгалтер, кухар, пекар, продавець-консультант, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, швачка, укладальник виробів, офіціант, водій автотранспортних засобів та інші.

Закарпатський обласний центр зайнятості

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів